Search by category:
Egyéb kategória

Újabb harminc nappal meghosszabbítják Andrew Tate előzetes letartóztatását

Újabb harminc nappal meghosszabbítják Andrew Tate előzetes letartóztatását

Mészáros Richárd

2023. 01. 20., p – 16:33

A román ügyészség kérésére újabb 30 nappal meghosszabbítják az emberkereskedelemmel gyanúsított, brit-amerikai állampolgárságú Andrew Tate és három társának előzetes letartóztatását – közölte a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) szóvivője pénteken.

Ramona Bolla az AP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a bíróság pénteken elfogadta az ügyészség előző nap benyújtott kérelmét Tate és társai előzetes fogva tartásának újabb 30 napos meghosszabbításáról.

A 36 éves brit-amerikai állampolgárt december végén vették őrizetbe a román hatóságok Bukarestben. Andrew Tate-et testvérével, Tristannal együtt emberkereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözői csoport létrehozásával és nemi erőszakkal vádolják.

A Tate fivérekkel együtt két nőt is őrizetbe vettek. Őket azzal gyanúsítják, hogy segítettek létrehozni a bűnszövetkezetet, melynek tagjai fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott. A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, őket Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva.

A testvérek küzdősportot űztek, kickboxversenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet különböző videókkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és a nőkön gúnyolódó tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a platformokról.

A négy gyanúsított fellebbezést nyújtott be a december 30-án meghozott döntés ellen, amely 24 óráról 30 napra terjesztette ki az előzetes fogva tartást, az ügyben illetékes bukaresti bíróság azonban elutasította a folyamodványt.

Read More

Post Comment