Search by category:
Egyéb kategória

Premier League – Az Arsenal nyerte a forduló rangadóját

Premier League – Az Arsenal nyerte a forduló rangadóját

Mészáros Richárd

2023. 01. 22., v – 19:38

A listavezető Arsenal fordulatos mérkőzésen 3–2-re legyőzte a vendég Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi rangadóján, és így visszaállította az ötpontos különbséget a címvédő Manchester Cityvel szemben.

Az Emirates Stadionban a vendégek a 17. percben megszerezték a vezetést, Marcus Rashford talált be egy nagyszerű átlövéssel, az angol válogatott támadó a katari világbajnokság óta a kilencedik gólját szerezte. Nem kellett sokáig várni az Arsenal válaszára, a londoniak egy formás akció végén Eddie Nketiah közeli fejesével egyenlítettek.

A fordulást követően gyorsan fordított az Arsenal, az 53. percben Bukayo Saka lőtte ki hajszál pontosan a jobb alsót. Az MU öt perc múlva válaszolt, az argentin világbajnok Lisandro Martinez egy szöglet utáni kipattanót fejelt a léc alá, megszerezve ezzel első találatát a klub színeiben.

Az Arsenal komoly fölényben játszott ezt követően, a hajrára szinte kapujához szegezte ősi riválisát, a 89. percben pedig meg is lett az eredménye: Nketiah közvetlen közelről döntötte el a rangadót.

A londoni gárda ezzel véget vettet az MU hatmeccses bajnoki veretlenségének, egyúttal folytatta a saját, szeptember óta tartó szériáját.

Read More

Post Comment