Search by category:
Egyéb kategória

Ökotudat: Önnek már van koszradírja?

Ökotudat: Önnek már van koszradírja?

szaszifanni

2023. 01. 23., h – 15:42

Tisztítószer nélkül is hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket a felületekről, közben fokozatosan elkopik. És még nem is drága.

 

A koszradír első látásra semmiben nem különbözik egy átlagos fehér szivacsszelettől, de ha közelebbről megnézzük, jól kivehető apró, szinte mikroszkopikus sűrűségű buborékszerkezete. A koszradír melaminból készül, struktúrájának köszönhetően pedig szinte leradírozza a koszt a felületekről. Legjobban a picit érdes felületeken működik. Sikerrel alkalmazható konyhapulton, érdesebb burkolatokon, padlón, de akár az autó belső terének műanyag részei, a műszerfal és a kerékfelnik is tisztíthatók vele. Elég bevizezni és kifacsarni belőle a vizet, kezdődhet a koszradírozás. Tükörsima felületeken nem működik olyan jól, tehát a tükrök és ablakok mosásánál nem ez lesz a Jolly Joker. Jól dolgozik viszont a háztartási gépek műanyag részein (mosógép, hűtőszekrény), vagy a fémedények oldalára ráégett szennyeződést is leszedi. Cipők vagy akár a bőrkanapé tisztításánál szintén hasznát vehetjük.

Egy idő után aztán a koszradír elkezd kopni, és elhasználódik. Így is tovább kitart, mint bármilyen hagyományos szivacs, és még a drága tisztítószert is megspórolhatjuk vele.

Drogériákban, háztartási boltokban néhány 1-2 euróért beszerezhető, szlovákul nanohubka vagy magická hubka néven ismerik.

Križanovič Melinda

 

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2023/3. számában jelent meg a Háztartás mellékletben

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacen

Read More

Post Comment