Search by category:
Egyéb kategória

Párkányi Rendelőintézet: nincs jó megoldás a parkolásra

Párkányi Rendelőintézet: nincs jó megoldás a parkolásra

Kulcsár Péter

2023. 01. 25., sze – 15:35

Morgó, felháborodott emberek, megszüntetett sorompó és most újabb panaszok. A megyei fenntartású Párkányi Rendelőintézetnél egyszerűen nincs elég hely a parkolásra – de már újabb parkolóhelyekre sincs több terület.

Szerkesztőségünknek a napokban több olvasó is jelezte, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak parkoláskor a megyei fenntartású Párkányi Rendelőintézetnél, egyszerűen képtelenség parkolóhelyet találni, mert az épület hátsó részénél lévő helyeket sorompóval zárták le, ott csak kiválasztottak autói állhatnak. Ráadásul az emeletre juttató lift is hátul található, tehát, ha valaki mozgásképtelen vagy mozgáskorlátozott hozzátartozóval érkezik, akkor először végig kell bumlizniuk az épületen, hogy a liftig eljussanak. Panaszkodó olvasóink szerint méltatlan és felháborító a parkolásbeli megkülönböztetés.

Nincs jó megoldás – csak egymás rovására elégedettek

Bár a rendelőintézet honlapján cikkünk készültekor még olvasható volt az intézmény vezetőségének kérése, miszerint a páciensek délelőtt kizárólag az épület előtti parkolókat használják, Czékus András igazgató az Új Szóval közölte, hogy ma, azaz szerdán reggel felnyittatta a sorompót és megszüntette a korlátozást – azaz mától az épület hátsó részénél is parkolhat mindenki, délelőtt is.

„Viszont nem örülök ennek az engedménynek, sőt, mérges vagyok. Ugyanis ez pontosan az a helyzet, hogy nem lehet mindenkinek kedvezni, mert eleve nincs elég parkolóhelyünk és már további területünk, fizikailag se, hogy bővíteni tudnánk a parkolókat“ – mondta Czékus András. Az igazgató hozzátette, milyest ma feloldotta a parkolási korlátozást, azonnal több orvos is tiltakozott nála emiatt.

„A helyzet az, hogy az intézet alkalmazottai és az orvosok nem tudnak leparkolni rendesen, mert a páciensek minden helyet elfogalnak, még a munkatársaknak kijelölt helyeket is. Megértem az orvosokat, van, aki egészen Érsekújvárból jár ide rendelni és nem tud leparkolni, mert már reggel sincs helye. Sokan pedig még műszereket, eszközöket is hoznak a rendelésre, de akkor sem tudnak bejutni szolgálatilag az épületbe, mert az autóval nem találnak már helyet. Megjegyzem, 15 évvel ezelőtt még szintén le volt zárva az épület mögötti parkoló, addig mégsem hörgött senki emiatt. Én tettem lehetővé 15 éve, hogy az ügyfeleink hátul is parkolhassanak, de ez így sem jó, mert most épp az érkező orvosoknak és a személyzetnek okoznak gondokat“ – taglalta Czékus András.

Kerekesszék kölcsönözhető

Az igazgató hozzátette, akkora lett az autóforgalom, hogy délelőttönként zsúfolt az épület környéke. Délután pedig hiába nincs már ilyen gond – az orvosok is általában délelőtt rendelnek, tehát tömeg is olyankor van. Czékus hozzátette, ha valaki idős, mozgáskorlátozott pácienssel érkezik, el szeretne vele jutni a hátsó liftig, de csak elöl tudott leparkolni, annak a vizsgálat idejére kerekesszéket is kölcsönöznek, hogy a hozzátartozót, pácienst az autótól az orvosig vihesse, majd vissza a kocsiig. A Párkányi Rendelőintézetnek két –háromévente kéne további 20-25 hellyel bővítenie a parkolóit, De ezt meg sem engednék nekik, mert nem vághatnak ki minden zöldet, másrészt pedig eleve nincs helyük rá. Nem tudnak már hová terjeszkedni- értesültünk az igazgatótól.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy