Search by category:
Egyéb kategória

Matovič szerint veszélyes lenne ismét bevezetni a gyerekek ingyenes étkezését az alap- és középiskolákban

Matovič szerint veszélyes lenne ismét bevezetni a gyerekek ingyenes étkezését az alap- és középiskolákban

Mészáros Richárd

2023. 01. 26., cs – 10:00

Igor Matovič (OĽaNO), a pénzügyi tárca volt vezetője szerint az ingyenes ebéd újbóli bevezetése az alap- és középiskolákban súlyos mértékben károsítaná a közfinanszírozást.

Az ingyenbéd újbóli bevezetéséről szóló javaslatot Petra Krištúfková (Sme rodina) terjesztette a parlament elé. 

„Ezekről a témáról is tárgyalunk majd a Sme rodinával. Köztársaságként óvatosan kell eljárnunk. Ebben az állapotban, amikor úgynevezett anarchia uralkodik, a hitelminősítők nagyon alaposan átnéznek minden vállalt kötelezettséget, hiszen ez az időszak, amikor nagy a kísértés, hogy populista mészárszék alakuljon a parlamentből, és szórják a pénzt” – véli Matovič. Hozzátette, megpróbálja felelősségteljes magatartásra bírni a képviselőket.

„Ha a hitelminősítők az ilyen magatartás miatt rontják a minősítésünket, az jelentős hatással bír az államadósság finanszírozására is, ami jelenleg elég nagy teher. Veszélyt jelentene, beszélni fogunk róla” – tette hozzá az OĽaNO elnöke.

A Sme rodina javaslatát az SaS is bírálta, a párt szerint szintén populista lépésről van szó a parlamenti választás előtt. Állásfoglalásukban arról írtak, nem támogatják az általános segélyt, ehelyett a támogatásokat célzottan juttatnák célba, hogy azok kapják meg, akiknek tényleg szükségük van rá.

Read More

Post Comment