Search by category:
Egyéb kategória

Fokozott balesetveszély – útjegesedésre, erős szélre és hóátfúvásokra figyelmeztetnek

Fokozott balesetveszély – útjegesedésre, erős szélre és hóátfúvásokra figyelmeztetnek

Mészáros Richárd

2023. 01. 27., p – 23:46

Legyenek körültekintőek, vezessenek óvatosan!

Az ország egész területén csúszós utakra, Észak- és Közép-Szlovákiában hóátfúvásokra és hótorlaszokra, délkeleten pedig erős széllökésekre lehet számítani. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) mindhárom esetben elsőfokú figyelmeztetést adott ki. 

Az útjegesedés miatt kiadott riasztás az ország egész területét érinti. A figyelmeztetés szombat délelőtt tíz óráig lesz érvényben.

Hóátfúvásokra és hótorlaszokra Zsolna megyében, valamint a Bártfai, a Késmárki, a Lőcsei, a Poprádi, az Eperjesi, a Kisszebeni, az Ólublói, a Gölnicbányai, a Rozsnyói, az Iglói, a Besztercebányai, valamint a Breznóbányai járásban lehet számítani. A figyelmeztetés szombat este 18:00 óráig marad érvényben.

Délkelet-Szlovákiában – a Kassai, a Kassa-vidéki és a Tőketerebesi járásban – erős szélre, széllökésekre lehet számítani. Az emiatt kiadott riasztás az utóbbi járásban 15:00 óráig, míg az előbbiekben 18:00 óráig lesz érvényben. „Abaúj, Sáros és Alsó-Zemplén (Abov, Šariš, Dolný Zemplín) régióban szombat délutánig, de akár a kora esti órákig is 65–70 km/óra sebességű széllökések fordulhatnak elő” – pontosítottak a meteorológusok az SHMÚ honlapján.

Ezenkívül emlékeztettek, hogy a Tőketerebesi és a Nagymihályi járásban továbbra is másodfokú árvízkészültség van érvényben.

(SHMÚ)

Read More

Post Comment