Search by category:
Egyéb kategória

Elhunyt Lisa Loring, az „eredeti” Wednesday Addams

Elhunyt Lisa Loring, az „eredeti” Wednesday Addams

Juhász Katalin

2023. 01. 30., h – 15:24

Los Angeles |

Ötévesen debütált Charles Addams hátborzongató rajzfilmjeinek 1964-es tévéadaptációjában – és ez az alakítás évtizedekre meghatározta a karakter ábrázolását. Lisa Loring, az igazi Wednesday 64 évesen elhunyt.

Halála talán nem került volna vezető helyre a világsajtóban az utóbbi hónapok netflixes Wednesday-sorozatának elképesztő sikere nélkül. Lisa Loring agyvérzés következtében hunyt el – lányai döntöttek úgy három nap után, hogy kapcsolják le őt a gépekről, miután nem volt esély arra, hogy valaha magához tér.

Lisa Loring annak idején két éven át, 1966-ig játszotta Wednesdayt a kultikussá vált tévésorozatban. A hátborzongató Addams-lány gótikus stílusával, szorosra font copfjaival azóta is visszaköszön a filmekben és tévés feldolgozásokban. A hatalmas sikert arató új Netflix-adaptációban az ő szögletes mozdulatai ihlették Jenna Ortega ikonikussá vált tánckoreográfiáját. Ortega egy interjúban köszönetet is mondott Loringnek, miután a tánc napok alatt, vírusként terjedt el az interneten.

Lisa Ann DeCinces néven született 1958-ban a Marshall-szigeteken, később Hawaiira, majd Los Angelesbe költözött ambiciózus édesany-jával, aki már háromévesen modellkedni, illetve divatfotózásokra hordta kislányát. Nem sokkal később Lisa megkapta első szerepét a televízióban, az NBC csatorna Dr. Kildare című kórházi sorozatában.

Miután 1966-ban „végzett” Wednasday szerepével az Addams Familyben, még három sorozatszerepet kapott gyors egymásutánban. Mivel a komolyabb rendezők nem számoltak vele, a nyolcvanas évek végén sok „kaszabolós” filmben szerepelt, köztük a Blood Frenzyben, az Icedben és a Savage Harborban. Ugyanebben az időszakban sminkesként dolgozott több film forgatásán – az egyik ilyen alkalommal találkozott harmadik férjével, a pornószínész Jerry Butlerrel.

Ez a házasság nagy érdeklődést váltott ki az amerikai bulvársajtóban, amely folyamatosan azzal a kérdéssel ostromolta Lisát, hogy nem zavarja-e, hogy férje továbbra is szerepel pornófilmekben, nem vonult vissza. A házaspár 1992-ben – részben a sajtó által generált vihar hatására – elvált, de továbbra is jó barátságban maradtak egymással. Két lányuk és két unokájuk született.

Read More

Post Comment