Search by category:
Egyéb kategória

A kis Dorina az olvasóinknak köszönhetően továbbra is elszántan küzd

A kis Dorina az olvasóinknak köszönhetően továbbra is elszántan küzd

Száz Ildikó

2023. 02. 02., cs – 16:16

Érsekújvár |

Olvasóink támogatásának is köszönhető, hogy a születési rendellenességgel, légzésproblémával, súlyos látásgondokkal küzdő, mára óvodáskorúvá vált érsekújvári kis Dorina és az őt egyedül nevelő édesanyja továbbra sem adja fel a küzdelmet.

Dorina a magyarországi, solymári Borsóház gyógyközpontban részt vett januárban egy újabb, egy hétig tartó kezelésen, és nagy harcosnak bizonyult. Aktívan együttműködött a kézügyességét és a járóképességét fejlesztő szakemberekkel, egyre aktívabban és élénkebben reagál a készségfejlesztő foglalkozásokra. 2021 decemberében átadhattuk a lapunk olvasóitól beérkezett adományok egy részét Melindának, az édesanyának. A gyermek gyógykezelését addig hetvenhárom önzetlen, jó szándékú ember támogatta, nekik köszönhetően 3372 euró gyűlt össze a számlán, ebből 3 ezret átadtunk az édesanyának a gyógykezelések fedezésére. Az adományozók száma azóta nagy örömünkre tovább nőtt, és akadtak, akik több alkalommal támogatták kisebb nagyobb összeggel a családot. Sokan jóvkívánságokat, kedves és biztató szavakat is írtak a támogatás utalásakor, ami rendkívül sokat jelent a családnak. A fennmaradó összeg jelenleg 3607,27 euró. December folyamán és idén januárban is segítették a kislányt az olvasóink, amiért köszönet jár nekik. Melinda elmondta, februárban folytatják a gyógykezelést a Borsóházban, ahol nemcsak a kislány, hanem az édesanya is komoly szakmai segítséget kapott, így nem maradt egyedül a kérdéseivel.

A kis Dorina egész napos gondozásra és ellátásra szorul, mivel nyitott szájpadlással, súlyos látásproblémákkal, fejletlen tüdővel született. Mínusz tíz dioptriás szemüvegén át mégis élénken reagál az őt érő újabb impulzusokra, és egészséges társaihoz hasonlóan szeret játszani, új dolgokat felfedezni. Márciusban az édesanya a pozsonyi Kramáre városrészben lévő egyetemi kórház fül-orr-gégészeti osztályára látogat a kislánnyal, ahol altatásban ellenőrzik a torkát, hogy megállapítsák, kivehető-e már a légcsőkanül.

Emellett tüdővizsgálat vár a kislányra, és áprilisban szemvizsgálat. Lehetséges, hogy szemnyomás csökkentést kell végezni a bal szemén, amivel a szakemberek szerint erre a szemecskéjére már nem lát.

Március és április kivételével mindig van időpontunk a Borsóházba. Minden adományozónak nagyon szépen köszönjük a támogatást, illetve azt, hogy részt vehetünk ezeken a rendkívül inspiráló, újabb küzdelemre ösztönző gyógykezeléseken a kislányommal

– tájékoztatott Melinda.

A transzparens számlán továbbra is támogathatják a kislány kezelését, amit önerőből, az Önök támogatása nélkül nem tudna fedezni az édesanya. Minden egyes euró számít: https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2602066823.

Read More

Post Comment