Search by category:
Egyéb kategória

Kiváló selyés eredmények a járási németolimpián

Kiváló selyés eredmények a járási németolimpián

Iskola utca

2023. 02. 03., p – 11:29

Öt tanuló képviselte a komáromi Selye János Gimnáziumot 2023. január 18-án a német nyelvi olimpia járási fordulóján.

A versenyen, melynek a komáromi szlovák tanítási nyelvű Šulek gimnázium adott otthont, részt vettek a járás alap- és középiskolás, valamint a négy- és nyolcéves gimnáziumok német nyelvet tanuló legügyesebb diákjai. A versenyen való részvétel feltétele az iskolai fordulón elért 1. és 2. helyezés volt kategóriánként. A verseny napja borúsan, esővel köszöntött ránk, ám a nap végére nemcsak az időjárás lett derűs, hanem versenyzőink arca is.

A megmérettetés három kategóriában zajlott. Az írásbeli teszt sikeres abszolválása után szóbeli vizsgán mutatták meg tanulóink németnyelv-tudásukat. Büszkén elmondhatjuk, hogy diákjaink ismét sikeresen vették az akadályokat. Minden kategóriában értünk el helyezéseket.

Mészáros Ádám (III. A) az 1. helyen végzett, Molnár Nóra (VI. N) és Žigo Boglárka (II. C) kategóriájukban a 2. és 3. helyet szerezték meg, míg Magyarics Amina (IV. N) a 2., Molnár Dániel (IV. N) pedig a 4. helyet tudhatja magáénak. Az első és második helyezettjeink a kerületi fordulón képviselik iskolánkat.

Ezúton gratulálunk diákjainknak a kimagasló eredményekhez, valamint sikeres felkészülést kívánunk a következő megmérettetéshez.

Felkészítő tanáraik: Fekete Judit és Cibulka Csilla

Read More

Post Comment