Search by category:
Egyéb kategória

Bajnokverés Dunaszerdahelyen

Bajnokverés Dunaszerdahelyen

Elek Zoltán

2023. 02. 04., szo – 19:38

Dunaszerdahely |

A női kézilabda MOL Liga 15. fordulójában a dunaszerdahelyi HC DAC hazai pályán 26:23-ra győzött a bajnoki címvédő Iuventa Michalovce ellen.

A rangadót a hazaiak kezdték jobban, a két szélső, Bízik Réka és Juhos Kata góljaival gyorsan kétgólos előnybe kerültek. A vendégek igyekeztek tartani a lépést ellenfelükkel és az első 15 percben ez sikerült is, negyedóra után is kettővel vezettek a dunaszerdahelyiek. Egy közel ötperces gólcsendet aztán Eliška Desortová tudott megtörni, majd Magera Noémi védte Alena Dvorščáková büntetőjét és újra betalált a cseh válogatott balátlövő, így már 9:5 volt az állás a 23. perc elején. Ez azonban a helyett, hogy megnyugtatta volna a szerdahelyieket, inkább a vendégeket ébresztette fel, akik a 11:12-nél a vezetést is átvették. A HC DAC részéről Erika Rajnohová tudott válaszolni, így döntetlennél vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőt a vendégek gólja nyitotta, majd Desortová egyenlített, Bízik révén pedig a vezetést is visszavette a dunaszerdahelyi csapat. Ezután Rajnohová percei következtek, sorrendben három hazai gólt is ő szerzett, de a vendégek emberelőnyben így is egyenlíteni tudtak, majd a vezetést is átvették, 17:18. Rengeteg fordulatot tartogatott a rangadó, Sári Barbara, Juhos és Desortová góljaival újra kétgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, időt is kért a Iuventa.

A következő gólt így is Bízik lőtte, majd ugyan jött egy nagymihályi találat, egy hetest is mellélőttek a keletiek. Ekkor a büntetőre érkező Gajdóczi Barbara tolta ki szemmel a labdát a kapuból. A folytatásban egy hatperces gólcsend jött a mérkőzésen, amit a szlovák válogatott Bibiana Štefaniková tört meg, így 21:20-ra zárkózott a vendégcsapat 9 perccel a vége előtt. Ekkor a pályán volt az év végén pajzsmirigy-műtéten átesett Hornyák Bernadett is, a tízperces szerdahelyi gólcsendet pedig Juhos szakította meg, 22:20-nál indult az utolsó öt perc. Desortová hetedik góljával háromgólosra nőtt a HC DAC előnye, jött az újabb Iuventa időkérés, amikor még szűk három perc volt hátra.

Sári hetesét követően már négy volt közte, ráadásul emberhátrányban is voltak a vendégek, a hátralévő időben pedig csak a különbség volt kérdéses. Magera újabb nagy védést mutatott be ekkor, a magyar kapus az egész meccsen kulcspillanatokban hozta a bravúrokat. A meccs legjobbja, Eliška Desortová két másodperccel a vége előtt méltó módon, egy szép góllal zárta le a mérkőzést. A dunaszerdahelyiek 26:23-ra győzték le a bajnokot.

A rangadót követően a szép számú szurkolótábor, amely végig biztatta a sárga-kékeket, együtt ünnepelt a játékosokkal, a dunaszerdahelyi sportcsarnokban megérdemelten zúgott: „Szép volt, csajok!”

Érdekes

Dunaszerdahely, 348 néző; v.: Peter Haščík, Richard Sivák

HC DAC: Magera – Juhos 3, Élő 3/2, Rajnohová 5, Ligia Costa, Desortová 8, Bízik 4. Cserék: Gajdóczi (kapus), Pastorková, Némethová 1, Mészáros, Sári 2/1, Hornyák.

HC DAC–Iuventa Michalovce 26:23 (12:12)

Read More

Post Comment