Search by category:
Egyéb kategória

Fico a magyar köztévének: Olyan kormányt szeretnék, mint amilyen Orbáné

Fico a magyar köztévének: Olyan kormányt szeretnék, mint amilyen Orbáné

Kulcsár Péter

2023. 02. 08., sze – 08:48

Az M1 exkluzív interjút készített a Smer elnökével.

A köztévének adott interjújában Robert Fico (Smer) elmondta, az a fő célja, hogy megnyerje a szeptember végére kiírt előre hozott választást, ami véleménye szerint nehéz feladat lesz, és nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy ellenzékben marad.

FIco hozzátette, olyan politikai stabilitást szeretne teremteni Szlovákiában, mint amilyet Magyarországon Orbán Viktor kormánya képvisel.

Ha a szankciók nem működnek, ellenkezőleg, kárt okoznak számunkra, meg kellene változtatnunk a szankciós politikát

– közölte a Smer elnöke az EU külpolitikája kapcsán.

Az ukrajnai háborúról Fico azt nyilatkozta, a „béke megoldásában, nem pedig a háborúéban hisz”. Szerinte a háború csak az USA és Oroszország között zajlik.

Amikor az Egyesült Államok és Oroszország között konfliktus van Ukrajna területén, a kis országok szenvedik ezt meg, például az oroszellenes szankciók miatt. Ha a pártom a kormánykoalíció része lesz, mi leállítjuk a fegyverszállítást Szlovákiából Ukrajnába, mert nem hiszünk abban, hogy ez a probléma megoldása

– mondta.

Robert Fico Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel is találkozott Pozsonyban, és közös sajtótájékoztatót tartottak, amit a szlovák külügyi tárcavezető, Rastislav Káčer élesen kritizált.

Read More

Post Comment