Search by category:
Egyéb kategória

Káčer nem kér elnézést Magyarországtól

Káčer nem kér elnézést Magyarországtól

Mészáros Richárd

2023. 02. 09., cs – 09:57

Rastislav Káčer külügyminiszter nem tesz eleget Igor Matovič (OĽaNO) és Gyimesi György (OĽaNO) felszólításának, és nem kér bocsánatot Magyarországtól.

Káčer a Markíza Televízió Na telo plus című kedd esti műsorában úgy nyilatkozott, amennyiben Oroszországnak sikerülne elfoglalnia Ukrajnát, akkor Magyarország részéről Szlovákia területi integritásának megbontására vonatkozó követelés fenyegetne.

A kijelentést követően Matovič és Gyimesi szerdán határozott bocsánatkérést követelt Magyarország irányában. Sajtótájékoztatójukon Káčert a „józan” Ján Slotának nevezték.

„Nem a magyarokat kritizálom. Nekem is nagyon jó magyar gyökereim vannak, öt évig éltem Magyarországon, jól értek magyarul, szeretem a magyarokat. Ez nem a nemzetek konfliktusa. Ez egy konkrét politika kritikája” – írta Káčer a Facebookon közzétett bejegyzésében.

„Aki Mečiart kritizálta, nem volt Szlovákia ellensége. Mečiar nem volt egyenlő Szlovákiával, ahogy Orbán sem Magyarországgal. Matovič egy senki, és fogalmam sincs, ki az a Gyimesi, csak találgatni tudok. Ezer éve élnek itt együtt szlovákok és magyarok, és továbbra is fognak. Hiszek a harmóniában” – tette hozzá Káčer.

Read More

Post Comment