Search by category:
Egyéb kategória

Hangos gyereksírás szűrődött ki a lakásból – a felnőttek holtrészegen feküdtek, egy hároméves kisfiú nyitott ajtót

Hangos gyereksírás szűrődött ki a lakásból – a felnőttek holtrészegen feküdtek, egy hároméves kisfiú nyitott ajtót

Mészáros Richárd

2023. 02. 15., sze – 13:15

A lakásban három részeg felnőtt és három kiskorú gyerek tartózkodott. Egyikük, egy 8 hónapos csecsemő arca véres és duzzadt volt.

Az eset Szakolcán történt egy panelházban. A rendőröket hajnalban, röviddel négy óra előtt riasztották a szomszédok, miután a lakásból hosszú ideje kiáltások és sírás szűrődött ki, a lakók pedig attól tartottak, hogy a gyerekek veszélyben lehetnek.

A kiérkező rendőrök előbb a csengőt használva próbáltak meg bejutni a lakóházba, válasz azonban nem érkezett. A lépcsőházba a szomszédok engedték be őket. A rendőrségi tárgyalónak sikerült szóra bírnia a lakáson belül tartózkodó hároméves fiút, majd meggyőznie őt arról, hogy nyissa ki az ajtót.

A lakásban a hároméves kisfiún kívül egy 8 hónapos kislány és egy 1,5 éves kisfiút is találtak. A kislány arca véres volt, a szeme alatt jól látható duzzanattal. A lakásban rajtuk kívül három felnőtt is tartózkodott, az egyik szobában pedig tárva nyitva volt az erkélyajtó, a lakásban hideg és rendetlenség volt – írja le a körülményeket a rendőrség.

A felnőttekkel való kommunikáció nehézkes volt, két személy, egy nő és egy férfi alkoholtesztje pozitív lett. A nő 1,5 ezreléknyi, a férfi közel három ezreléknyi alkoholt fújt. A lakásban tartózkodó harmadik személy, egy nő nem működött együtt a rendőrséggel, és nem egyezett bele a szondás ellenőrzésbe. 

A két gyereket a nagymamájuknál helyezték el, a kislányt a szakolcai orvosok gondjaira bízták.

A rendőrség a gyámüggyel együtt vizsgálja a gyerekek sérülésének körülményeit, valamint a gyerekek elhanyagolt gondozását.

Az ügy körülményeinek vizsgálata folyamatban van, annak minősítése az orvosi szakvéleménytől és az érintettek kihallgatásától függ majd.

Read More

Post Comment