Search by category:
Egyéb kategória

FELMÉRÉS: Kiben bíznak a legtöbben? Čaputovában, Hegerben vagy Pellegriniben?

FELMÉRÉS: Kiben bíznak a legtöbben? Čaputovában, Hegerben vagy Pellegriniben?

Kulcsár Péter

2023. 02. 19., v – 13:46

A Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből kiderült, mennyire bíznak meg a szlovák állampolgárok a politikusokban.

A február 1. és 8. között 1017 résztvevő bevonásával elvégzett közvélemény-kutatás eredményei alapján Peter Pellegriniben (Hlas) bíznak meg a legtöbben, méghozzá a válaszadók 42 százaléka, 56 százalékuk azonban így is elutasító az egykori kormányfő kapcsán.

Zuzana Čaputovát a megkérdezettek 39 százaléka támogatta, 60 százalékuk azonban bizalmatlan vele szemben – először fordult elő, hogy az államfőt beelőzte a Hlas elnöke.

A harmadik helyen Robert Fico (Smer) végzett 33 százalékos támogatottsággal, őt követi a rangsorban Boirs Kollár (Sme rodina, 27%), Milan Uhrík (Republika, 26%), Andrej Danko (SNS, 24%), Milan Majerský (KDH, 20%), Michal Šimečka (PS, 19%), Eduard Heger (OĽaNO, 19%), Richard Sulík (SaS, 17%), Veronika Remišová (Za ľudí, 14%) és Marian Kotleba (ĽSNS, 12%).

A Szövetség elnöke az utolsó előtti helyen zárt: Forró Krisztiánban a megkérdezettek 11 százaléka bízik, míg az elutasítottságát 46 százalékra mérték.

A közvélemény-kutató ügynökség Igor Matovič esetében mérte a legalacsonyabb megbízhatóságot: az OĽaNO elnöke iránt a válaszadók mindössze 8 százaléka érez bizalmat, míg 91 százalékuk egyáltalán nem bízik meg benne.

(markíza)

Read More

Post Comment