Search by category:
Egyéb kategória

Az orosz erők több Donyeck megyei településre mértek csapást, áldozatok is vannak

Az orosz erők több Donyeck megyei településre mértek csapást, áldozatok is vannak

Mészáros Richárd

2023. 02. 20., h – 20:10

Orosz légicsapások értek hétfőn egy iskolát, valamint lakóépületeket, üzlethelyiségeket és kávézókat a donyecki régióban, a Kosztyantinyivka közelében fekvő Ivanopillja faluban egy helyi lakos életét vesztette, ketten megsérültek – közölte Pavlo Kirilenko megyei kormányzó a Telegramon.

Az ukrán vezérkar esti helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz erők a nap folyamán 3 rakéta- és 22 légicsapást indítottak, valamint több mint harminc támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel.

„Az orosz erők fő erőfeszítéseiket változatlanul Kupjanszk, Liman, Bahmut, Avgyijivka és Sahtarszk irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják” – fejtette ki a kijevi katonai vezetés közleményében. Hozzátette, hogy Donyeck megyén kívül Harkiv megyében több mint húsz település környékére mértek csapásokat az oroszok, ezen felül az északkeleti Szumi megyét is érte támadás. A déli Herszon megyében a közlemény szerint az orosz erők a megszállásuk alatt álló körzeteket is lőttek, hogy ezekért a támadásokért az ukrán hadsereget tegyék felelőssé.

Ezzel egy időben az ukrán légierő 16 csapást mért orosz élőerő- és haditechnikai eszközök koncentrációs területeire, és eltaláltak egy ellenséges légvédelmi rakétarendszert – közölte a vezérkar.

Read More

Post Comment