Search by category:
Egyéb kategória

Nagykaposiak jó helyezései a futóliga tavalyi idényében

Nagykaposiak jó helyezései a futóliga tavalyi idényében

Orosky Tamás

2023. 02. 20., h – 18:38

A napokban közzétették a Nagymihályi Atlétikai Klub szervezésében zajlott Nagymihályi–Szobránci Területi Futóliga helyezettjeinek névsorát.

Ahhoz, hogy egy futó bekerüljön az összesített értékelésbe, legalább 8 versenyen kellett részt vennie a 22 állomásból. Ezt 43-an teljesítették, közülük hárman nagykaposiak voltak.

A legkiválóbb eredménnyel Papp Zoltán büszkélkedhet, aki kategóriájában (70 év felett) sorozatban negyedszer állhatott fel a dobogó tetejére, ami lenyűgöző teljesítmény a 74. életévében járó sportembertől. Tizenegyszer állt rajthoz, 3782 pontot gyűjtött össze és ezzel az eredménnyel az összesített 28. helyet szerezte meg. „Nagyon örülök, hogy kategóriámban immár sokadszorra a legjobb lehettem. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a betegségek, sérülések elkerültek, na és persze a sok edzésnek. Minden verseny előtt azért fohászkodom, hogy legalább célba érjek. Az idei kiírásban, bármelyik versenyről is legyen szó, már a dobogóközeli eredményt is jelentős sikerként könyvelem majd el. Az én koromban már az is nagy élményt jelent, hogy ott lehetek a mezőnyben, futhatok, versenyezhetek a tőbbiekkel” – jelentette ki lapunknak Papp Zoltán.

A másik kiváló hosszútávfutó, Vargaestók Géza, a 60 év felettiek kategóriájában a második lett. Ő 9 versenyt tudhatott maga mögött, ezeken 3950 pontot szerzett, s a 25. helyen végzett. „Őszintén szólva, nem vártam, hogy ilyen jól fogok szerepelni, hiszen már régóta kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódom, de valahogy mindig sikerült ezekre a versenyekre rendbe hozni magam. Kellemesen meglepődtem a végelszámolásnál, valóban nem számítottam rá, hogy így zárom az elmúlt esztendőt. Remélem, hogy formám ez évben is kitart, és nem lesznek komolyabb sérüléseim, akkor megközelíthetem tavalyi eredményeimet. Erre fogok törekedni” – nyilatkozta Vargaestók Géza.

Még egy dobogós helyezésnek örülhettek az Ung-vidékiek, Tóth Miklós az 50–59 évesek között lett bronzérmes, összességében pedig 8 versenyen 4383 pontot gyűjtve a 15.

Read More

Post Comment