Search by category:
Egyéb kategória

A lakókörnyezet szépítésére lehet pályázni Komáromban

A lakókörnyezet szépítésére lehet pályázni Komáromban

Vataščin Péter

2023. 02. 23., cs – 14:57

Komárom |

A támogatásért – legfeljebb 500 euró értékben – jogi személyek, például lakóközösségek folyamodhatnak.

A legutóbbi testületi ülésen szavazták meg a képviselők az alap feltöltését. Keszegh Béla (független) polgármester az ülést követő sajtótájékoztatóján külön felhívta a figyelmet a pályázati lehetőségre. A kezdeményezés egy korábbi képviselői javaslaton alapul.

A támogatásokat a lakókörnyezet általános értelemben vett szépítésére lehet felhasználni. A kiírás szerint ebbe beletartozhat a környezetvédelem, a városi területek, ill. a zöldövezetek, zöldfelületi elemek előfordulási- és élőhelyének védelme. Ide tartozik a virágok, cserjék, fák kiültetése és gondozása, ill. a környezet minőségét javító tárgyak elhelyezése is. Az invazív növényfajok eltávolításávál is lehet pályázni, ahogyan a környezetvédelmi és közegészségügyi oktatás és képzés előmozdítáára és a természeti értékek megőrzésére is.

„Mindenki szépítheti a kis környezetét. Egyrészt már az jó, hogy ha szebb lesz a környék, másrészt pedig amit a lakosok maguk építenek ki, arra nagyon vigyáznak”

– mondta a polgármester. Hozzátette, örülnének, ha nagyon sok kérvény érkezne, s elképzelhető az is, hogy tovább bővítik majd a rendelkezésre álló keretet. A törvényi kötöttségek miatt magánszemélyek nem, csak jogi személyek, például vállalatok, ill. vállalkozók vagy lakóközösségek pályázhatnak a legfeljebb 500 eurós összegre. Az is feltétel, hogy ezek székhelye vagy állandó lakhelye Komárom területén legyen, valamint hogy a város területén működjenek. Az igénylőnek eleget kell tennie mindennemű, a várossal, valamint a város által alapított a jogi személyekkel szemben fennálló kötelezettségének.

A kérvényeket írott formában, személyesen vagy postai úton adhatják le a Komáromi Városi Hivatal iktatójában. A vonatkozó formanyomtatvány elérhető az önkormányzat hivatalos honlapján. Bővebb információt a Fejlesztési és Környezetvédelmi Főosztály alkalmazottjánál lehet kapni a következő telefonszámon: 035-28-51-376.

Read More

Post Comment