Search by category:
Egyéb kategória

OĽaNO: Ha Ukrajna veszít, Szlovákia is veszít

OĽaNO: Ha Ukrajna veszít, Szlovákia is veszít

Kulcsár Péter

2023. 02. 24., p – 12:21

Ártatlan emberek tízezrei haltak már meg a szabadságunkért, legyünk hálásak nekik, és ne áruljuk el őket – jelentette ki az OĽaNO elnöke, Igor Matovič az ukrajnai orosz invázió első évfordulója alkalmából.

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője szerint Szlovákia a történelem jó oldalán áll, amelynek egyik bizonyítékaként hozta fel az állampolgárok segítségét, amelyet a háború borzalmai elől menekülő emberek számára nyújtanak.

Azok, akik arról győzködték a polgárokat, hogy az oltásokban csipek vannak, valamint hogy az USA-val kötött védelmi megállapodás révén katonai bázisok lesznek Szlovákiában, és hogy Oroszország sosem fogja megtámadni Ukrajnát, ma azt próbálják előadni, hogy a béke elérésének egyetlen módja, ha hagyjuk, hogy Oroszország elfoglalja Ukrajnát. A béke elérésének valódi módja az, ha az utolsó megszállót is rákényszerítjük Ukrajna elhagyására

– mondta Šipoš.

A frakcióvezető hozzátette, ha az egész demokratikus világ nem segített volna Ukrajnának egy éven keresztül megvédeni magát az orosz agresszorral szemben, akkor ma Oroszország már Szlovákia határainál lenne, és mi is félelemben élnénk.

A szlovák parlament alelnöke, Grendel Gábor az ukrajnai háborút embertelen barbárságnak nevezet, amely életeket veszélyeztet, vagyonokat pusztít és elveszi az ukrán állampolgárok reményét egy jobb jövőre.

Read More

Post Comment