Search by category:
Egyéb kategória

Ursula von der Leyen: Ukrajna a szabadságért és a demokráciáért harcol

Ursula von der Leyen: Ukrajna a szabadságért és a demokráciáért harcol

Kulcsár Péter

2023. 02. 24., p – 09:57

Ukrajna a szabadságért, a demokráciáért és az Európai Unióban elfoglalt helyéért harcol – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az ukrajnai háború kezdetének első évfordulóján pénteken.

Ursula von der Leyen a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében hangsúlyozta, egy éve tart Oroszország „brutális agressziója”, és egyéves a hősies ukrán ellenállás, ahogy egy éve töretlen az európai szolidaritás Ukrajna mellett.

„Az Európai Unió Ukrajna mellett áll mindaddig, ameddig csak szükséges. Éljen Ukrajna! Éljen Európa!” – jelentette ki az uniós bizottság elnöke. „Ukrán barátaink szelleme és elszántsága mindannyiunk számára inspirációt jelent” – fogalmazott.

Von der Leyen közösségi oldalán azt írta: Ukrajna az európai kontinens központjává vált. Ukrajna „az a hely, ahol értékeinket megőrzik, ahol szabadságunkat védik, ahol Európa jövőjét írják” – fogalmazott.

Közölte továbbá, felvonták az ukrán zászlót az Európai Bizottság épülete előtt, aminek az az üzenete, hogy egy napon Ukrajna csatlakozik az európai családhoz, ahová – szavai szerint – jog szerint tartozik. Egy napon ez a zászló magasan lobog majd Brüsszelben – tette hozzá az Európai Bizottság elnöke.

Read More

Post Comment