Search by category:
Egyéb kategória

Káčer: A háború végéig támogatjuk Ukrajnát

Káčer: A háború végéig támogatjuk Ukrajnát

Mészáros Richárd

2023. 02. 25., szo – 09:42

Csak akkor lehet béke Ukrajnában, ha leállítjuk Oroszország offenzív hadműveletét – jelentette ki Rastislav Káčer ügyvezető külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának New York-i ülésén, amelyet az orosz agresszió kezdetének első évfordulója alkalmából tartottak.

„Oroszország, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjaként a világbéke és -biztonság megőrzéséért felelős, egy éve indította útjára hadigépezetét. Egy olyan ország embereit gyilkolja, amelyet évek óta testvérének nevez, emellett tönkreteszi az infrastruktúrát és milliókat kényszerít arra, hogy elmeneküljenek otthonukból – mindezt hamis ürügyekkel. Békére szólítanak fel. Mindannyian ezt szeretnénk, de csak egy út vezet a békéhez Ukrajnában, ez pedig az, hogy Oroszország beszünteti a támadó hadműveleteit” – jelentette ki Káčer.

A szlovák diplomácia vezetője beszélt a háború miatt szenvedő civilekről is, majd ismételten felszólította Oroszországot, hogy haladéktalanul állítsa le az Ukrajna elleni katonai tevékenységet, és feltétel nélkül vonja ki valamennyi katonai egységét Ukrajna egész területéről, beleértve az ideiglenesen megszállt régiókat a Krímmel együtt.

„Szlovákia az orosz agresszió kezdetétől Ukrajna mellett áll, és továbbra is állhatatosan támogatjuk keleti szomszédunkat, beleértve Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását, amíg ez a szégyentelen háború véget nem ér” – mondta.

(TASR)

Read More

Post Comment