Search by category:
Egyéb kategória

Gól nélküli tavaszi nyitány a Pomléban

Gól nélküli tavaszi nyitány a Pomléban

Orosky Tamás

2023. 02. 26., v – 19:03

Somorja |

A II. labdarúgóliga 18. fordulójában a somorjai STK hazai pályán 0:0-s döntetlent ért el a vágbeszterciek ellen. Nincs sok idejük piheni a kék-fehéreknek, szerdán a Mol Arénában a Slovan ellen Szlovák Kupa-meccset játszanak.

,Ahhoz képest, ami nálunk volt a múlt héten, ez a pálya maga a Wembley” – mondta a bajnoki előtti utolsó edzés után a 17-éves Zoran Záhradník, aki pár napja érkezett Nagymihályról a DAC-ba, és tegnap a somorjaiak mezében lépett pályára.

A Pomlé pályája nem fűthető, ennek ellenére a Csölle Roland vezette csapat remekül előkészítette a talajt. Jobb állapotban volt, mint több Fortuna ligás stadionban.

Záhradníkon kívül Dunaszerdahelyről a partnerkapcsolat keretén belül Veszelinov, Kachút, Moumou és Leginus lépett pályára somorjai mezben.

Juraj Ančic mester tanítványai aktívan kezdték a találkozót, és már a 2. percben megszerezhették volna a vezetést. Egy formás akció végén Csóka Bálint lövését Teplen kapus kiütötte és Pančík lökete pedig elakadt a védőkben.

A vendégek jól megszervezték a védelmüket és kihasználtak minden lehetőséget a gyors ellenakcióra. Veszelinovnak többször résen kellett lennie.

A fordulás után folytatódott a harc. Nagyon sokat ütköztek a játékosok, az egyik csapat sem akart kockáztatni, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. A somorjaiak legnagyobb helyzetét a 68. percben Owusu hagyta ki, aki hét méterről egy lecsorgó labdát a kapufára bombázta. Maradt a gól nélküli döntetlen, az STK továbbra is hatodik a tabellán.

,,Tipikus első tavaszi meccs volt, az egyik csapat sem tudta elkapni a fonalat. Győzelemmel szerettük volna kezdeni az évet, de sajnos ez nem jött össze. Sok volt a pontatlanság a játékunkban. Ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, így jobban megérdemeltük volna a győzelmet. Sajnos, ez ma nem jött össze” – nyilatkozta az Új Szónak a somorjaiak csapatkapitánya, Nagy Péter.

A kék–fehérek szerdán a klubtörténelem legnagyobb meccsét abszolválják. A dunaszerdahelyi MOL Arénában a Szovak Kupa negyeddöntőjében a Slovant fogadják. ,,Nagyon várjuk ezt a meccset. Tudjuk, hogy a pozsonyi csapat a találkozó toronymagas esélyese, de mi maximálisan odatesszük magunkat, szívvel-lélekkel fogunk játszani. Bízom benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak a MOL Arénába, nemcsak Somorjáról, hanem az egész Csallóközből ott lesznek a szurkolók” – tette hozzá Nagy Péter.

A Slovanban nagyon komolyan készülnek a szerdai találkozóra. A tegnapi somorjai meccsen a főtribünön fogalt helyet az égszínkékek pályaedzője, Boris Kitka, míg szemben a reklámpanelek mögül magányában figyelte az összecsapást a vezetőedző, Vladimír Weiss.

Read More

Post Comment