Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Elfogadhatatlan, hogy a munkájuk miatt támadják az újságírókat

Čaputová: Elfogadhatatlan, hogy a munkájuk miatt támadják az újságírókat

Mészáros Richárd

2023. 02. 27., h – 20:40

Zuzana Čaputová államfő teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy a munkájuk miatt támadják az újságírókat. Az elnök asszony támogatásáról biztosította az RTVS műsorvezetőjét, Marta Jančkárovát, akit támadások és fenyegetések értek.

Az államfő elítélte a Smer kijelentéseit, amelyekben az újságírókat támadták. Mint írta, a pártnak tisztában kellett lennie azzal, hogy ezzel internetes támadások áldozatává teszik ki őket. „Amit azonban a támadó politikusok nem tudnak, hogy ebben a tömegben lesz-e valaki, aki végrehajtja a fenyegetést, és gyilkolni fog. Mert a fenyegetések ehhez vezetnek” – tette hozzá.

„Egy azonban világos: aki nem tartja magát a tisztességes politika keretein belül, az nem méltó arra, hogy irányítsa az országot” – szögezte le Čaputová.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) büntetőeljárást indított a műsorvezető megfenyegetése miatt. Jančkárová azután kapott fenyegető e-maileket és telefonhívásokat, hogy Zuzana Čaputová államfő szerepelt a legutóbbi Szombati párbeszéd című műsorában, majd a február 25-én sugárzott műsor után is, amelyben a meghívott vendég, Marián Kéry (Smer) helyett párttársa, Ľuboš Blaha akart szerepelni, de az RTVS ezt elutasította és vitapartner nélkül ment le a műsor.

Read More

Post Comment