Search by category:
Egyéb kategória

Rastislav Trnka marad szabadlábon

Rastislav Trnka marad szabadlábon

Mészáros Richárd

2023. 02. 27., h – 14:46

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke továbbra is szabadlábon védekezhet – döntött erről a Legfelsőbb Bíróság hétfőn. Az ítélet jogerős.

A Legfelsőbb Bíróság visszautasította az ügyész panaszát, és nem helyezte vizsgálati fogságba Rastislav Trnkát, Kassa megye elnökét.

A megyeelnök ellen indított eljárást azonban a bíróság indokoltnak találta. „Nyilvánvaló, hogy a közbeszerzést személyre szabták” – jelentette ki Peter Hatala, a szenátus elnöke.

Mint arról korábban beszámoltunk, Trnkát a Valentín-ügy kapcsán vették őrizetbe, közbeszerzési csalás miatt indult ellene eljárás. A megyeelnököt azzal gyanúsítják, hogy manipulálta a helyi közútkezelő számára vásárolt teherautókra és a világjárvány idején használt hőmérőkre kiírt versenypályázatot. A gyanú szerint 205 hőmérőt kétszeresen túlárazva hozzávetőlegesen 180 ezer euróért vásároltak a megye számára. A négy teherautóért pedig összesen 1,3 millió eurót fizettek ki az adófizetők pénzéből, miközben itt 400 ezer eurós túlszámlázás történhetett. Kassa megye elnöke szabadlábon védekezhet, míg az ügy egy másik gyanúsítottja, Richard Reday vizsgálati fogságba került. 

Read More

Post Comment