Search by category:
Egyéb kategória

A KFC hibázott hátul, a Spartak nem, kiestek a komáromiak a kupából (FOTÓK)

A KFC hibázott hátul, a Spartak nem, kiestek a komáromiak a kupából (FOTÓK)

Orosky Tamás

2023. 02. 28., k – 18:55

2:0-ra győzött Komáromban a nagyszombati Spartak labdarúgócsapata a Slovnaft Cup kedd délutáni negyeddöntőjében, így a KFC a legjobb nyolc között fejezte be a szereplést.

A komáromiak történetük során először jutottak be a legjobb négy közé a kupában. Az V. ligás nádszegiek (7:1) és a III. ligában szereplő nagyölvediek (6:1) papírforma kiverése után a kassaiak idegenbeli legyőzése (3:2) már bravúrnak számított, mint ahogy az élvonalbeli aranyosmarótiak viszonylag sima búcsúztatása is (2:0). A nagyszombatiak ellen pedig újabb meglepetésre készült a mondhatni kupaspecialista KFC, amely a tavalyi kiírásban a nagymihályiak mellett a DAC-ot is kiütötte a Fortuna ligás csapatok közül.

A címvédő Spartak viszont már csak azért sem ígérkezett könnyű falatnak, mivel a sorozat döntőjét idén az Anton Malatinský-stadionban játsszák, azaz a nagyszombatiak nem titkoltan megsokszorozott erővel küzdenek a Slovnaft Cupban. Hogy a szurkolóik mennyire azonosulnak ezzel a filozófiával, kérdéses, a hétvégi Slovan-meccs árnyékában az ultrák fórumán egyetlen szó sem esett a kupameccsről. Bár Komáromban maximálisan felkészültek a vendégszurkolók fogadására – talán még sosem volt ennyi rohamrendőr a stadion környékén – de a 40 békés nagyszombati drukker nem adott okot a közbeavatkozásra. Sőt, a hangjukat is ritkán lehetett hallani, egy meccs eleji rövid éneklés mellett mindössze néhányszor zengett a „Trnava, do teho nyelvjárási szurkolás. Másrészt, a komáromi lelátókon megszokott csendhez képest ez még mindig komoly zajnak számított, meg is jegyezte egy hazai drukker, hogy „Ez jó hangos volt.

A játék nem is adott sok okot a nézőknek a zajongásra, kimondott gólhelyzetet az egész első félidőben nem láthattunk.

Radványi Miklós, a hazaiak vezetőedzője több helyen is változtatott a hétvégi bajnoki kezdőjéhez képest. Bekerült a csapatba többek között a rutinos középhátvéd, Saláta Kornél, a támadósorba pedig a Dolný Kubín elleni meccset eldöntő Tóth Gábor is.

Kombinatívabban kell játszanunk – hangzott Michal Gašparík, a nagyszombatiak mesterének első bekiabálása úgy negyedóra elteltével, aki szintén nem láthatott különbséget a Fortuna Liga, illetve a II. liga aktuális harmadikjai között.

Többet vártunk a fiúktól, azt kértük tőlük a szünetben, hogy ne játsszuk ugyanazt, mint a hazaiak, nem ehhez vagyunk szokva. Végig másoltuk a játékukat – ismerte el lapunknak a mecs után Prisztács Tamás, a Gašparík asszisztense, videóelemző. – A szünet után behoztunk még egy csatárt, és buzdítottak a srácokat, hogy küzdjenek a nehéz talajú pályán, mert pontrúgásból lehet esélyünk. Az egész Fortuna Ligában mi vagyunk a legjobbak ezen a téren, és most is sikerült gólt szereznünk egy szabadrúgás után.”

Konkrétan a 62. percben, amikor beívelés helyett egy gyors kombinációt játszottak meg a nagyszombatiak, a begyakorolt figura végén pedig Mikovič egészen közelről a hálóba pöckölte a labdát – 0:1. A komáromiaknak ki kellett nyílniuk, a Spartak pedig gyorsan bevitte a második találatot is, a 70. percben Taiwo fejezte be góllal a mutatós akciót – 0:2. A hazaiak innentől tudták, hogy eldőlt a továbbjutás, de a csattanó az övék lehetett volna: a csereként beállt Mészáros András azonban nem találta el jól a labdát egy kapu előtti kavarodás végén.

Megmutattuk, hogy ha nem is megy a játék, pontrúgásból kitalálhatunk valamit, Nagyon örülünk a továbbjutásnak” – összegzett Prisztács.

Hazai részről a bekapott gólokat fájlalta nagyon Saláta is. „Az első félidőben jól védekeztünk, jól tolódtunk, nem engedtük helyzethez a Trnavát. A másodikban is próbáltuk ezt folytatni, sajnos, elkövettünk egy nagy hibát a gólnál, ami megpecsételte a sorsunkat. Ki kellett nyílnunk, a Spartak pedig ezt már rutinosan kihasználta. Mindenki igyekezett hátul is, de a foci a hibákról szól. A komáromi klubnak már a nyolc közé jutás is nagy sikermondta az Új Szónak a 38 éves védő.

Radványi is azt hangsúlyozta, ami a II. ligában belefér, az már ezen a szinten nem: „Két buta hiba után két gólt kaptunk. A játékosoknak megmutattuk, milyen variációi vannak a Spartaknak a szabadrúgásokra, mégsem vettük fel a játékos mozgását. A másodosztályban ezt az ellenfelek nem biztos, hogy kihasználják, de egy Fortuna ligás csapat igen. Ez volt a legfőbb különbség a két csapat között.

Read More

Post Comment