Search by category:
Egyéb kategória

Tibeti masztiffként nevelték, pár évbe telt, mire rájöttek, hogy medve

Tibeti masztiffként nevelték, pár évbe telt, mire rájöttek, hogy medve

Balaskó Réka

2023. 02. 28., k – 14:44

Már akkor gyanakodni kezdtek, mikor a „kutya” naponta több doboz gyümölcsöt és két vödör tésztát megevett.

Egy kínai család 2018-ban két év után jött rá, hogy a szeretett masztiffjuk mégcsak nem is kutya. Az első árulkodó jel a kedvenc súlya volt, bár ezek a kutyusok 70 kilósra is megnőhetnek, a család masztiffja már 114 kilót nyomott, miközben több doboz gyümölcsöt, és két vödör tésztát is megevett.

A dolgok aztán újabb fordulatot vettek, amikor a házi kedvenc elkezdett a hátsó lábain járni. „Minél jobban nőtt, annál inkább hasonlított egy medvére” – mondta a China Newsnak a család egyik tagja. Végül felhívták a hatóságokat, akik megerősítették, hogy a gyanújuk helyes volt: nem egy tibeti masztiffot, hanem egy örvös medvét neveltek.

Amint arról a Sun is beszámolt, Kínában az állatokat állítólag hatalmas összegekért adják el a feketepiacon, ahol a hagyományos ázsiai gyógyászatban használják fel őket. A medvét végül a Yunnan Wildlife Rescue Center állatvédői szállították el, és jelenleg is ők gondozzák.  A család esete azonban nem az egyetlen, 2018 egy szintén kínai férfi túrázás közben talált egy örvös medvét, amiről azt hitte, hogy kóborló kutya, ezért hazavitte.

Read More

Post Comment