Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová részvéttáviratot küldött Görögországba a tragikus vonatbaleset miatt

Čaputová részvéttáviratot küldött Görögországba a tragikus vonatbaleset miatt

Mészáros Richárd

2023. 03. 01., sze – 12:14

Zuzana Čaputová köztársasági elnök szerdán részvéttáviratot küldött Katerina Sakellaropoulos görög köztársasági elnöknek a Larissza város közelében történt vonatbaleset kapcsán. A tragikus balesetben sokan meghaltak és többen megsérültek – tájékoztatott Martin Strižinec, az elnök szóvivője.

„Tisztelt elnök asszony, Szlovákia polgárai és a saját nevemben is őszinte részvétemet fejezem ki önnek, az áldozatok családtagjainak és szeretteinek. A sérülteknek mielőbbi felépülést kívánok” – áll az államfő táviratában.

Legalább 36 ember meghalt és 85-en megsérültek, amikor kedden (február 28.), nem sokkal éjfél előtt két vonat összeütközött az észak-görögországi Larissza közelében.

Kapcsolódó cikkünk

Görögország történetének legsúlyosabb vonatbalesete játszódott le tegnap este.

 A baleset nem sokkal kedd éjfél előtt történt Lárisza város közelében. Szerda reggelre legalább 32-re emelkedett az ütközés halálos áldozatainak száma – közölték az ottani hatóságok. Az AFP jelentése.

További legalább 85 ember szenvedett sérüléseket. A helyi tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy több szerelvény kisiklott, miután egy teher- és egy személyvonat összeütközött, körülbelül félúton Athén és Szaloniki között. A helyi média a görög történelem legsúlyosabb vonatbalesetének nevezte a balesetet.

Az ERT görög közszolgálati műsorszolgáltató szerint a vonat egyik kocsija az ütközés után kigyulladt, és több ember bent rekedt.
A közeli Tempi város polgármestere, Jorgosz Manolisz szerint a vonaton számos diák utazott, akik a hosszú ünnepi hétvége után tértek vissza Szalonikibe. „Még soha nem láttam ilyet. Ez tragikus. Még öt órával a baleset után is újabb holttesteket találunk” – idézte az AFP az egyik kimerült mentőst.

Fotók a baleset helyszínéről a galériában!

Read More

Post Comment