Search by category:
Egyéb kategória

Ön szerint Gyimesinek a Szövetség listáján a helye? Szavazzon!

Ön szerint Gyimesinek a Szövetség listáján a helye? Szavazzon!

Macsicza Mark

2023. 03. 01., sze – 15:09

Felmerült, hogy Gyimesi György, az OĽaNO parlamenti képviselője a Szövetség jelöltlistáján a 150. helyet kapja a szeptemberi előre hozott parlamenti választás során. Sólymos László (Híd-platform), a Szövetség Országos Tanácsának elnöke viszont nem tudja elképzelni, hogy a képviselő a listájukon induljon. Ön el tudná képzelni? Szavazzon!

Gyimesi lapunknak elmondta, Forró Krisztiánnal, a Szövetség elnökével egyelőre informálisan egyeztetett. Úgy tudjuk, felmerült, hogy a képviselő a párt jelöltlistáján a 150., vagyis az utolsó helyről vágjon neki a választásnak. Erre reagálva Gyimesi arról beszélt, ez a lehetőség valóban szóba került. „Gyere a 150. helyre” – idézte Gyimesi Forrót. A képviselő kijelentette, alázatos embernek tartja magát, nincs azzal problémája, hogy a jelöltlista utolsó helyéről induljon. Azonban hozzátette, Forró nem tisztázta, mivel járna, ha listára lép. „Sajtózhatok-e a parlamentben? A Szövetség nevében, vagy a saját nevemben tartanék-e ezután sajtótájékoztatót? Esetleg egy negyedik, Gyimesi-féle platformvélemény lenne-e a megszólalásom?” – sorolta a nyitott kérdéseket, és arról is beszélt, az sem világos, milyen módon folytathatná a választási kampányát, például mennyi óriásplakátot biztosítana neki a párt. „Milyen szerepben jelennék meg a párt listáján, párttagként, függetlenként?” – folytatta, majd elmondta:

Azt tudom, hogy én mit adhatok a Szövetségnek, viszont, hogy mit adna a párt nekem, arról nem hangzott el egy fél mondat sem.

A képviselő nyitott az egyeztetésekre, de arra is emlékeztetett, a Híd-platform egyes tagjai elhatárolódtak a személyétől. Ugyanakkor el tudja képzelni, hogy ő vezesse a Szövetség jelöltlistáját. „A felelősség és a munka elől soha nem futottam el” – tette hozzá. Arra vonatkozó kérdésünkre, felvetette-e Forrónak, hogy akár listavezetői helyre lépne, Gyimesi úgy válaszolt, a négyszemközti tárgyalás részleteit nem szeretné nyilvánosságra hozni.

Szavazzon:

Read More

Post Comment