Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová Hegert bízta meg az egészségügyi tárca vezetésével

Čaputová Hegert bízta meg az egészségügyi tárca vezetésével

Mészáros Richárd

2023. 03. 03., p – 09:33

Miután Zuzana Čaputová államfő visszavonta Vladimír Lengvarský megbízását, ideiglenesen Eduard Heger (OĽaNO) ügyvezető miniszterelnököt bízta meg az egészségügyi tárca vezetésével.

A kormányhivatal közölte, hogy a kinevezés után Heger az államfővel felkeresi az egészségügyi minisztériumot.

Mint arról korábban beszámoltunk, Lengvarský a kormány szerdai ülését követően jelentette be, hogy kész távozni a posztjáról, az államfő ezt követően csütörtökön elfogadta lemondását.

Heger csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, az egészségügyi tárcát válságcsoport fogja irányítani, Michal Palkovič első államtitkár vezetésével, aki az Egészségügyi Felügyeleti Hivataltól (ÚDZS) érkezik a minisztériumhoz.

Palkovičot március 8-i ülésén nevezi ki a kormány, Róbert Babeľa államtitkárt váltja. A válságmenedzsmentnek három héten belül kell bemutatnia a kormányfőnek a csúszásban levő projektek megvalósítási tervét.

Lengvarský 2021. március 29-én vette át az egészségügyi minisztérium irányítását Marek Krajčítól (OĽaNO). Ezt megelőzően a Központi Katonai Kórház igazgatója volt. Az egészségügyi miniszter pozíciójára az OĽaNO jelölte.

Read More

Post Comment