Search by category:
Egyéb kategória

Fico szerint azért szidalmazzák az újságírókat, mert rosszul végzik a munkájukat

Fico szerint azért szidalmazzák az újságírókat, mert rosszul végzik a munkájukat

Kulcsár Péter

2023. 03. 04., szo – 08:06

Véleményt formált a Smer elnöke a közmédia szerkesztőjének megfenyegetése kapcsán.

Marta Jančkárová, az RTVS szerkesztője azután kapott fenyegető e-maileket és telefonhívásokat, hogy Zuzana Čaputová államfő szerepelt a legutóbbi, Szombati párbeszéd című műsorában, majd a február 25-én sugárzott műsor után is, amelyben a meghívott vendég, Marián Kéry (Smer) helyett párttársa, Ľuboš Blaha akart szerepelni, de az RTVS ezt elutasította és vitapartner nélkül ment le a műsor.

Robert Fico ezzel kapcsolatban a HN portálnak adott interjújában hangsúlyozta, visszautasítja az agresszió és fenyegetés minden formáját.

Saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy ez milyen. Számomra a téma le van zárva. A kérdést máshogy kellene feltenni: kérdezzék meg, miért haragszanak az újságírókra az emberek?

– mondta.

Fico szerint nem azért szidalmazzák a publicistákat és szerkesztőket Szlovákiában, mert csak a munkájukat végzik, hanem azért, mert ezt rosszul csinálják.

A Markíza online szavazatbundázását hoznám fel példaként. Az emberek láthatták élőben a csalást, és dühösek lettek. Visszautasítok minden fenyegetést, de számolni kell azzal, hogy amikor a szólásszabadság sérül, akkor arra az emberek idegesen fognak reagálni

– tette hozzá.

Read More

Post Comment