Search by category:
Egyéb kategória

Külön pártot alapítanának az oltásellenes szlovákiaiak – hány új párt alakul meg szeptemberig?

Külön pártot alapítanának az oltásellenes szlovákiaiak – hány új párt alakul meg szeptemberig?

Csóka Zsófi

2023. 03. 04., szo – 12:29

A feltörekvő pártoknak 10 ezer aláírást kell összegyűjteniük.

A belügyminisztérium szerint jelenleg kilenc alakulóban lévő párt gyűjti a megalakuláshoz szükséges aláírásokat. Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos közleményeket a minisztérium honlapján teszik közzé.

A feltörekvő pártok között szerepel Lucia Ďuriš Nicholsonová európai parlamenti képviselő Jablko – subjekt Zdravý rozum (Alma – avagy egészséges elme) nevű projektje is. Ez egy keresztény, konzervatív mozgalom, amely mögött Ján Baránek politikai elemző áll.

A további, potenciálisan megalakuló pártok között említhetjük még a Prosperita a rozvoj – občanov (A polgárok jóléte és fejlődése), a Dobrý deň, Slovensko (Jó napot, Szlovákia), a Nevakcinovaní – Sapere aude (Oltatlanok – Merj tudni), a Dôchodcovia (Nyugdíjasok), az Alternatíva pre Slovensko (Alternatíva Szlovákia számára), a Maďarská Regionálna Strana (Magyar Regionális Párt), valamint a Sociálni Demokrati Rozvoja Spoločenstva (A társadalom fejlődésének szociáldemokratái) mozgalmakat.

Szlovákiában jelenleg több mint 160 politikai párt és mozgalom működik, amelyek közül több mint 90 áll felszámolás alatt. A párt bejegyzéséhez az alapítóknak legalább 10 000 aláírást kell összegyűjteniük.

Read More

Post Comment