Search by category:
Egyéb kategória

Remišová egyet sajnál Lengvarský távozása kapcsán – hogy nem mondott le hamarabb

Remišová egyet sajnál Lengvarský távozása kapcsán – hogy nem mondott le hamarabb

Mészáros Richárd

2023. 03. 05., v – 14:44

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes szerint Vladimír Lengvarskýnak már sokkal korábban távoznia kellett volna – jelentette ki az RTVS O 5 minút 12 című műsorában vasárnap.

Remišová továbbá bírálta Lengvarský távozásának módját. „Aláírt még valami szerződéseket, ami az asztalán hevert. Ez nem így működik” – konstatálta.

Vitapartnere, Robert Fico (Smer) szerint az egészségügy-miniszter távozását egy sokkal szélesebb körű probléma egy részének tekinti. „Kérdem én, mi változik az egészségügyi tárcánál, ha azt Heger vezeti. Már ügyvezető miniszterelnök, pénzügy- és egészségügy-miniszter is. Több funkciója van, mint egy japán számológépnek” – mondta Fico.

Az előre hozott választás egy korábbi időpontra helyezését illetően Fico azt tartaná a legészszerűbbnek, ha egy kerekasztal-beszélgetést hívnának össze, amire az összes parlamenti párt elnökét meghívnák. Szerinte az OĽaNO-t és az SaS-t leszámítva valamennyi párt egyetért a júniusi határidővel. Remišová szerint a Smer teljes amatőrizmusáról vall, hogy a kormány bizalmának visszavonásakor nem egyeztetett az előre hozott választások időpontjáról az SaS-szel.

Remišová továbbá bírálta Ficót, amiért pénteken részt vett a Pozsonyban tartott „békemeneten”, ahol a résztvevők Oroszország melletti támogatásukat fejezték ki. A Za ľudí elnöke hazafiatlannak tartja, hogy a volt kormányfő egy olyan tüntetésen vesz részt, ahol Putyint és Oroszországot dicsőítik. Fico válaszul azt mondta, az embereknek joguk van véleményt nyilvánítani, és senki sem szabhatja meg, milyen találkozókon vegyen részt. Ezzel kapcsolatban ismét az RTVS-t bírálta, amiért „elfogultan” számoltak be a pénteki tüntetésről.

A vitaműsorban szóba került az ukrajnai háború témája is. Fico szerint az Oroszország elleni szankciók nem segítenek, béketárgyalásokat sürgetett. Megismételte, nem támogatja a fegyverszállítást Ukrajnának. Remišová szerint mindenki békét szeretne, az Európai Unió pedig mindent elkövet ennek érdekében.

Remišová egyebek mellett felszólította Ficót, kérjen bocsánatot a nőkkel szemben tanúsított viselkedése miatt. Fico visszautasította a politikai felelősséget az RTVS szerkesztőjét ért fenyegetés kapcsán. 

Read More

Post Comment