Search by category:
Egyéb kategória

„Dicsőség Ukrajnának” – mondta az ukrán hadifogoly, majd az orosz katonák kivégezték

„Dicsőség Ukrajnának” – mondta az ukrán hadifogoly, majd az orosz katonák kivégezték

Vataščin Péter

2023. 03. 07., k – 19:28

Ukrajna |

Már több mint egy napja kering a közösségi oldalakon egy felvétel, amelyen orosz katonák egy ukrán hadifoglyot végeznek ki. Az ukrán vezérkar napközben megerősítette, hogy valóban az ő katonájukról van szó.

A kivégzést ábrázoló brutális felvételen – amelyet maguk az orosz katonák készítettek – az látszik, ahogy a láthatóan teljesen fegyvertelen és nyugodtan cigarettázó ukrán hadifogoly halkan annyit mond, „dicsőség Ukrajnának”. Ezt követően szinte azonnal több, gépkarabélyokból adott lövéssel valósággal lekaszálják őt a káromkodó orosz katonák.

A felvétel hétfőn került napvilágra. Az ukrán vezérkar a keddi nap folyamán közölte, az előzetes információk szerint a Konsztjantin Osztrozkij 30. gépesített dandár Timofij Mikolajovics Sadura nevű katonájáról lehet szó. A szöveg szerint egy katonájuk halálát sem hagyják büntetlenül, ám ezt legálisan és igazságosan fogják tenni, mégpedig a harctéren, a bíróságon vagy egy nemzetközi törvényszéken.

Az ukrajnai háborúval foglalkozó több személy és intézmény is arról számolt be a közösségi oldalakon, hogy az 1982-ben született Sadura március 2-án tűnt el Bahmut közelében. Holtteste továbbra is a megszállt területen van.

MoD identified this soldier as Tymofii Shadura, a serviceman of the 30th Separate Mechanized Brigade. He was considered missing near Bakhmut. The body is now in the temporarily occupied territory. Russia will pay for this. Glory to Ukraine! Glory to heroes! pic.twitter.com/eHzm5IUrc7— Maria Avdeeva (@maria_avdv) March 7, 2023

Read More

Post Comment