Search by category:
Egyéb kategória

Lehullt a lepel Eduard Heger új projektjéről (VIDEÓ)

Lehullt a lepel Eduard Heger új projektjéről (VIDEÓ)

Mészáros Richárd

2023. 03. 07., k – 12:09

Eduard Heger ügyvezető miniszterelnök tegnap éjszaka Facebook-oldalán jelentette be, távozik az OĽaNO-ból és saját útra tér. A döntés nem érkezett váratlanul, Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszterrel már hónapok óta készülnek búcsút venni az Igor Matovič vezette mozgalomtól.

A Miroslav Kollár Kék Koalícióval tartott sajtótájékoztatót kedd reggel harangozták be, délben pedig már több tucat újságíró előtt mutatták be a párt új arculatát. Heger kezdeményezése a Demokrati (Demokraták) elnevezést kapta. A D betűt formázó logóban a piros és a kék szín árnyalata dominál. A miniszterelnök korábban jelezte, celja a a demokratikus erők egyesítése.

A tájékoztató előtt pár perccel a helyszínre megérkezett Andrej Stančík külügyi államtitkár is.

A felszólalók között szerepel Ján Budaj megbízott környezetvédelmi miniszter és František Oľha, a Šanca párt elnöke. A párthoz a Kék Koalíció politikusain kívül csatlakozott Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter, Karel Hirman, megbízott gazdasági miniszter, Jaroslav Naď, megbízott védelmi minszter, Andrej Stančík államtitkár és az OĽaNO-ból kilépett parlamenti képviselők csoportja, valamint Vladimír Bilčík európai parlamenti képviselő.

„A modern és sikeres Szlovákia víziója köt össze” – mondta Heger a közös párt megalakulásával kapcsolatban.

Read More

Post Comment