Search by category:
Egyéb kategória

Úgy tűnik, Kočnernek megered a nyelve

Úgy tűnik, Kočnernek megered a nyelve

Balaskó Réka

2023. 03. 09., cs – 11:40

A legfrissebb információk szerint a több ügyben gyanúsított és elítélt bűnöző egyes ügyekben együttműködhet a rendőrséggel.

A nyitrai nyomozó 2023. február végi határozata szerint Kočnert külön eljárás alá vonják a bírókkal kapcsolatos korrupciós ügyben, amelyben ő maga tanúként van jelen, és „kifejezte hajlandóságát, hogy tisztázza azokat a cselekményeket, amelyek szintén tárgyát képezik ennek a büntetőeljárásnak”.

Az ügyet a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Köd (Hmla) nyomozócsoportja vizsgálja, amely korábban Monika Jankovskát és Zoroslav Kollárt is letartóztatta és meggyanúsította.

Jankovská később szabadon távozhatott az őrizetből, mondván, hogy a hatóságok ellenőrzése alatt állt. A Nový Čas információi szerint Kočnert még nem hallgatták ki, és nem világos, hogy konkrétan mivel kapcsolatos az együttműködésre tett ígérete.

Kočner kizárása a büntetőeljárásból állítólag a bíróság függetlenségének megsértésével függ össze, mivel a gyanú szerint 300 ezer eurót adott Vladimír Sklenek bírónak. Az ügy még 2016-ra nyúlik vissza, amikor a bíróság a rózsahegyi papírgyárak privatizációját támadó pereket tárgyalta.

(topky, Nový Čas)

Read More

Post Comment