Search by category:
Egyéb kategória

Többen életüket vesztették Hamburgban egy lövöldözésben

Többen életüket vesztették Hamburgban egy lövöldözésben

Balaskó Réka

2023. 03. 10., p – 07:35

Többen meghaltak, illetve megsebesültek csütörtök este Hamburgban a Jehova Tanúi vallásközösség egyik imaházában – közölték a német hatóságok.

Az RTL német televízió és a Focus Online hírportálja legalább hat halottról számolt be, a Bild német lap szerint heten haltak meg és nyolcan megsérültek. A Hamburger Morgenpost szerint heten súlyosan, tizenheten pedig könnyebben megsebesültek. A német rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy nagyszabású művelet van folyamatban Hamburg Alsterdorf nevű városrészében.

 Egyelőre nem tudni, hogy mi állhat a történtek hátterében. A német rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint miután a rendőrség csütörtök este kiérkezett az erőszakcselekmény helyszínére, még egy lövés eldördült. Később az épület egyik felső emeletén egy halottat találtak, és arra utaló nyomok vannak, hogy ez a személy lehetett az elkövető. Mindazonáltal a hatóságok még nem bizonyosodtak meg erről. Az illetékes elmondta: nincsenek szökésben lévő tettesre utaló nyomok, „a helyzet jelenleg lecsillapodott”. Hozzátette, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint hamarosan feloldhatják a biztonsági figyelmeztetést a környéken.

„A halottak mindegyikén lőtt sebek vannak” – ismertette egy rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy az erőszakcselekmény a Jehova Tanúi egyik rendezvényén történt. A rendőrség mellett a mentősök is nagy erőkkel vonultak ki. A környéken az utakat széles körben lezárták. A szóvivő azonban továbbra sem ismertette a halálos áldozatok, illetve a sebesültek számát. Mindössze annyit lehet tudni, hogy többen életüket vesztették és megsebesültek. Biztonsági források szerint a helyi rendőrség egyelőre ámokfutásnak minősíti a történteket, bár az incidens indítéka továbbra sem ismert.

Read More

Post Comment