Search by category:
Egyéb kategória

Csökkent az akut légúti megbetegedésben szenvedők száma, az influenzásoké nőtt

Csökkent az akut légúti megbetegedésben szenvedők száma, az influenzásoké nőtt

Kulcsár Péter

2023. 03. 13., h – 16:27

A tizedik naptári héten 1,8 százalékkal csökkent az akut légúti megbetegedésben (ARO) szenvedők száma. 29,1 százalékkal emelkedett azonban az influenzaszerű megbetegedésben (CHPO) szenvedőké. Több a Covid-19-fertőzött is – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).

Egy hét alatt 46 283 felső légúti megbetegedést regisztráltak. A legtöbb beteg Pozsony, a legkevesebb a Trencsén megyében van, főleg az öt évnél fiatalabb gyerekek között. „1332 betegnél komplikációk léptek fel” – közölte a hivatal.

4747 influenzaszerű megbetegedést jelentettek, ami az összes regisztrált páciens 10,3 százalékát teszi ki. A legtöbb fertőzött Nagyszombat, a legkevesebb Trencsén megyében van. Ez a betegség is főleg az öt évnél fiatalabb gyerekek között terjed.

Az ÚVZ tájékoztatása szerint 11 oktatási intézményt zártak be: egy bölcsődét, hat óvodát, három alap- és egy középiskolát.

Nagyszombat megyéből három súlyos akut légúti (SARI) megbetegedést jelentettek, mindhárom beteget kórházban kezelik. Az influenzaszezon kezdete óta összesen 116 ilyen esetet regisztrálnak, hét ember belehalt a betegségbe.

Az év tizedik hetében 716 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak PCR-teszttel, 11,9 százalékkal többet, mint az előző héten. 1016 személy antigéntesztje lett pozitív, ami 29,9 százalékos emelkedést jelent.

Márciusban a 65 évnél idősebbek korcsoportjában regisztrálták a legtöbb megbetegedést, 511 páciens került kórházba. 2023 eleje óta Pozsony megyében betegedtek meg a legtöbben, a legkevesebben Zsolna megyében.

Read More

Post Comment