Search by category:
Egyéb kategória

Továbbra is alapfizetése 40%-át kapja jutalomként Kassa főpolgármestere

Továbbra is alapfizetése 40%-át kapja jutalomként Kassa főpolgármestere

Mészáros Richárd

2023. 03. 14., k – 20:49

Továbbra is alapfizetése 40%-át kapja jutalomként Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere, ugyanis a képviselő-testület nem szavazta meg a még 2019-ben jóváhagyott bérkiegészítés eltörlését. A főpolgármester fizetése így továbbra is bruttó 7260 euró.

Marek Fedoročko képviselő javasolta a jutalom eltörlését, egyebek mellett azzal érvelt, hogy a városnak még mindig ideiglenes költségvetése van, és a képviselő-testület több határozata nem lett végrehajtva. „Emellett elhangzott számos, a mai napig teljesítetlen ígéret, és tulajdonképpen félrevezette a képviselőket. Ezzel a javaslattal akartam motiválni a főpolgármestert ígéretei teljesítésére” – mondta Fedoročko.

16 képviselő támogatta, hogy Polaček ezentúl csak az alapfizetését kapja, 20-an tartózkodtak, ellene senki sem szavazott. Bírálta Fedoročko javaslatát Bernard Berberich képviselő, bosszúnak és erőfitogtatásnak nevezve azt.

Polaček szerint Fedoročko érvei félrevezetőek, és személyes támadásról van szó. „Egy valótlanságokkal teli populista javaslat” – mondta. Hozzátette, kellő önreflexiót gyakorolt, és például a járvány alatt ő maga javasolta a fizetése csökkentését. Azt is hozzátette, egy akkora város főpolgármestere, mint Kassa, naponta akár száz döntést is hoz. „Követ el hibákat az ember, másrészt az a fontos, hogy mit tudunk tenni a város lakosságáért. És meggyőződésem, hogy jól tesszük a dolgunkat” – mondta Polaček.

A polgármesterek bérét törvény szabályozza a település lakosságának száma és a nemzetgazdasági átlagbér alapján meghatározott szorzó szerint. A képviselő-testület emellett plusz pénzt szavazhat meg a polgármesternek, melynek maximális összege az alapfizetése 60 százaléka lehet.

Read More

Post Comment