Search by category:
Egyéb kategória

Magabiztos győzelem a kerületi rangadón is, folytatja menetelését a DAC (FOTÓK)

Magabiztos győzelem a kerületi rangadón is, folytatja menetelését a DAC (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 03. 19., v – 19:20

Őrzi négypontos előnyét a tabella élén a DAC labdarúgócsapata: a sárga-kékek vasárnap 3:1-re legyőzték a nagyszombati Spartakot a Fortuna Liga kerületi rangadóján.

Érezhető volt a mérkőzés elején, hogy hatalmas a tét: az első húsz percben a küzdelem dominált, támadásépítésre is csak ritkán vállalkoztak a csapatok. Az első klasszikus kapura lövésre 24 percet kellett várni, ekkor Gavrics lőtt fölé egy szabadrúgást jó helyről.

20 perc után a minimális nagyszombati mezőnyfölényt enyhe dunaszerdahelyi dominancia váltotta.

A játék ekkor már egy fokkal intenzívebb volt és az indulatok sem hiányoztak, a 31. percben Koštrna lehetetlen szögből lőtt kapufát, hazai oldalon pedig Krstovic lőtt oldalhálót.

A 36. percben már ziccere volt a montenegrói csatárnak, de nem akart a jobb helyzetben lévő Gavricsnak passzolni, lövését pedig blokkolták.

A DAC-fölény a 39. percben góllá érett: Káčer indította a jobb szélen Blackmant, akinek beadására remekül érkezett Gavrics, és öt méterről a hálóba bólintott – 1:0.

A szünet után fél perc kellett Miroslav Káčernek, hogy megduplázza a DAC előnyét. A szokatlan gólszerző labdát szerzett, meglendült, majd pontosan és erősen lőtt a hálóba – 2:0.

Öt perccel később Krstovic már a kegyelemdöfést is megadhatta volna, de tőle szokatlan módon pontatlan volt, és ziccerben egyszerűen mellégurított.

A Spartak kétgólos hátrányban sem tudott igazán fölénybe kerülni, sőt, Krstovicnak volt újabb helyzete. Egy szöglet után mégis összejött a szépítés a nagyszombatiaknak, a volt DAC-os Taiwo gyakorlatilag egy lépésről talált a hálóba, miután Petráš bakizott.

A szépítés meghozta a vendégek kedvét, a hajrára fordulva aktívabbá váltak és nyomást gyakoroltak a dunaszerdahelyi kapura.

Guľa kettős cserével frissített, és ezt tökéletes érzékkel tette: a 85. percben Szánthó Regő első labdaérintéséből betalált. Az utolsó percben még Pinto is ziccert rontott. A DAC küzdelmes mérkőzésen, megérdemelten szerezte meg a három pontot a kerületi rangadón, és továbbra is 4 pont az előnye a tabella élén.

Érdekes

Gólszerzők: Gavrics (39.), Káčer (46.), Szánthó (85.), ill. Taiwo (71.)

Játékvezető: Smolák, 7390 néző

Sárga lap: Bukata, Taiwo (Trnava).

DAC: Petráš–Pinto, Riszvanisz, Kružliak, Andzouana–Dimun, Káčer–Blackman (82. Muhamedbegovic), Ramadan (82. Szánthó), Gavrics (63. Nebyla)–Krstovic (90. Kalmár).

TRNAVA: Vantruba–Koštrna, Štetina, Kóša, Twardzik–Szavvidisz, Paur (46. Štefánik), Bukata (46. Procházka)–Daniel (68. Risztovszki), Taiwo, Ofori (5. Iván, 68. Azevedo).

DAC–Trnava 3:1 (1:0)

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy