Search by category:
Egyéb kategória

Zaporizzsja megyében az orosz erők eltaláltak egy lakóházat, több halálos áldozat is van

Zaporizzsja megyében az orosz erők eltaláltak egy lakóházat, több halálos áldozat is van

Mészáros Richárd

2023. 03. 19., v – 19:43

Az orosz erők Grad rakétasorozatvetővel eltaláltak egy lakóházat vasárnap a Zaporizzsja megyei Kamjanszke településen, aminek következtében három civil életét vesztette, ketten pedig megsebesültek – közölte a régió kormányzói hivatala.

A dél-ukrajnai Herszon megye kormányzói hivatala arról tájékoztatott, hogy kora délután az orosz erők Bilozerka települést vették tüzérségi tűz alá, ahol szintén eltaláltak egy lakóházat. A romok alól kimentettek egy nőt, akit sérülésekkel kórházba szállítottak.

Az ukrán vezérkar vasárnap esti helyzetjelentésében arról írt, hogy információik szerint a herszoni régióban lévő Sztrilkove településen a falut elhagyni kényszerült lakosok házait átadják orosz katonáknak. „Az orosz megszállók továbbra is fosztogatnak, házakat vesznek el Ukrajna békés polgáraitól” – emelte ki a vezérkar.

A kijevi katonai vezetés közlése szerint az ukrán légierő vasárnap csapást mért egy orosz légvédelmi rendszerre és egy lőszerraktárra, valamint hat támadást hajtott végre orosz élőerő- és fegyverzetösszpontosulásokra. Az ukrán rakéta- és tüzérségi csapatok kilőttek egy orosz Tor típusú légvédelmi rakétarendszert, és csapást mértek két koncentrációs területre. Az orosz erők a nap folyamán egy rakéta- és hét légicsapást mértek Ukrajna területére, valamint kilenc támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel – számolt be az ukrán vezérkar.

Read More

Post Comment