Search by category:
Egyéb kategória

Akár 15 évre rács mögé kerülhet a vágsellyei nő, aki megöléssel fenyegette gyerekeit

Akár 15 évre rács mögé kerülhet a vágsellyei nő, aki megöléssel fenyegette gyerekeit

Kulcsár Péter

2023. 03. 20., h – 14:29

Bíróság vár arra a vágsellyei édesanyára, aki vulgárisan káromkodott, és azzal fenyegette gyermekeit, hogy megrugdossa és megkéseli őket.

Az ügyben folytatott nyomozás vádemelési javaslattal zárult. A nőt közeli személy kínzásának bűntettével vádolják. Az ügy kivizsgálása során a nyomozó kérte a vádlott mentális állapotának pszichiáter általi vizsgálatát, a gyermekek vizsgálatát klinikai pszichológus által, ezenkívül a mobiltelefon vizsgálatát is elrendelte

– mondta a Markíza megkeresésére Renáta Čuhákova, a Nyitrai Kerületi Rendőrigazgatóság szóvivője.

A gyermekek továbbra is állami gondozásban maradnak, a nő első bírósági meghallgatása jövő héten lesz. Amennyiben bebizonyosodik bűnössége, akár 15 évre rács mögé kerülhet.

Az üggyel korábban is foglalkoztunk, a témában írt cikkeinket az alábbi linkekre kattintva olvashatják el:

Kapcsolódó cikkünk

Vágsellye |

Vulgárisan káromkodott és azzal fenyegette kicsi gyerekeit az anyjuk, hogy megrugdossa és megkéseli őket. Mindezt videóra rögzítette és élő adásban közvetítette az egyik közösségi oldalon. Egy nyitrai férfi hívta fel a lakosok figyelmét arra, hogy valamit sürgősen tenni kell, mert szegény gyerekek naponta óriási stressznek, folytonos félelemnek vannak kitéve.

Érdekes

Hivatalosan meg nem erősített értesüléseink szerint az anyától megvonták a szülői felügyeleti jogot, a rendőrség és a gyámügy közbenjárásával mindkét fiát elvették tőle. A történetet hamarosan frissítjük!

FRISSÍTÉS:

A videó felvételek azóta lekerültek a nő közösségi oldaláról, ám a rendőrség és a gyermekvédelem már vizsgálja a történteket. A rendkívül felkavaró videó felvételt a nyitrai férfi a Vágsellye, a te városod csoport oldalán tette közzé, a megtekintése igencsak felkavaró! Rudolf arra kérte a helyi lakosokat, juttassák el a felvételt minél több emberhez, mert az ilyesmit nem lehet tétlenül nézni, majd közölte, feljelentést tesz az anya ellen.

Kétségbeesett zokogás és üvöltés

A káromkodó, hangosan csapkodó anya mögül kétségbeesett gyereksírás hallatszik, a még beszélni sem tudó baba az anya újabb otromba kirohanására már-már kérőn, könyörögve reagál, hogy nem, már nem kér semmit. A videó kapcsán többen jelezték, hogy ismerik az anyát, állítólag kéregetni szokott, hogy legyen miből etetni a gyerekeit és a lakásból folyton gyereksírás, üvöltözés hallatszik. Akadt, aki megszánva a gyerekeket támogatta őt anyagilag, de amikor később kávézóban látták, vagy, ahogy cukrászdába ment, többet nem adtak neki pénzt. Renáta Čuháková megyei rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta a sajtót, hogy a rendőrség, valamint a munka- és szociális ügyi hivatal már foglalkozik az üggyel. Egy egészségügyi nővér is hozzászólt a történtekhez, aki a kórházban ismerte meg az anyát, leginkább szociopataként jellemezhetné, aki semmit sem érez a gyerekei iránt, mi több nyűgnek tartja őket, de szüksége van a gyermekgondozási segélyre. Elvből sem hajlandó megválni tőlük. Mások azt állították, rendszeresen főz a gyerekeknek és rendben tartja a lakást.

Segítséget és adományokat is kapott

Koller Erika, a Vágsellyei Városi Hivatal szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy az anyáról a hivatal szociális ügyosztályának több éve tudomása van. „Több alkalommal élelmiszerre és ruhára kért támogatást a kétgyerekes anya a hivatal szociális dolgozóitól. A város több alkalommal támogatta a családot, és az önkéntesek gyűjtési akcióit követően is juttatott adományokat a családnak. Idősebb fiát sikerült elhelyezni a városi óvodák egyikében. Az óvoda részéről semmilyen panasz, észrevétel nem érkezett a családdal kapcsolatban. A szociális ügyosztály hatásköre azonban véges, a további lépéseket a munka- és szociális ügyi hivatal koordinálja, velük a város szorosan együttműködik” – tájékoztatott Koller Erika. Megtudtuk továbbá, hogy az anya eredetileg Bártfáról (Bardejovból) származik, nem vágsellyei születésű.

A helyi lakosok közül egyesek név nélkül hajlandóak voltak nyilatkozni és elmondták, az anya az utcán is káromkodik, pocskondiázza a gyerekeit, és néha magában beszél. Többek szerint mielőbbi orvosi kezelésre szorulna. Többször rászóltak, ne beszéljen ilyen hangnemben a gyerekeivel, de az őt figyelmeztetőkkel szemben is vulgárisan viselkedett és fenyegette őket.

Kapcsolódó cikkünk

Vágsellye |

A galántai járási bíróság szombati döntése értelmében előzetes letartóztatásba helyezték a vágsellyei Margitát, aki a közösségi hálón közvetítette, amint veri és szidalmazza gyerekeit.

Az édesanya azzal védekezett, hogy ő csak vigyázott a gyerekekre, semmi rosszat nem csinált.

Az ügyet felkapta a szlovákiai sajtó, a bíróság pedig gyorsított eljárásban döntött: az anyától megvonták a szülői felügyeleti jogot, a rendőrség és a gyámügy közbenjárásával mindkét fiát elvették tőle.

Ezenkívül meggyanúsították gyermekbántalmazással, amelyet szombaton helyben is hagytak, így az agresszív édesanyának hamarosan valószínűleg rácsok mögé kell vonulnia.

Mielőtt bíróság elé állt volna, a JOJ televíziócsatorna riportere megkérdezte Margitát, miért bántotta gyerekeit. Erre a nő azt válaszolta, hogy megbánta tettét, és hiányoznak neki a kicsik; ha visszacsinálhatná az egészet, megtenné.

(noviny)

Read More

Post Comment