Search by category:
Egyéb kategória

Néhány ügyét illetően részben beismerő vallomást tett Kočner

Néhány ügyét illetően részben beismerő vallomást tett Kočner

Mészáros Richárd

2023. 03. 22., sze – 23:41

Marian Kočner néhány ügyét illetően részben beismerő vallomást tett – tájékoztatott a vállalkozó jogi képviselője.

A Markíza Televízió oldalán megjelent cikkben a Szélvihar- (Víchrica) és a Vihar-ügyeket (Búrka) említik, Kočner ügyvédje azonban nem adott bővebb tájékoztatást.

Az, hogy Kočner a nyomozók előtt vallomást tett, az ügyvéd szerint még nem jelenti azt, hogy együttműködik a rendőrséggel.

(Denník N, tvnoviny.sk)

Kapcsolódó cikkünk

A legfrissebb információk szerint a több ügyben gyanúsított és elítélt bűnöző egyes ügyekben együttműködhet a rendőrséggel.

A nyitrai nyomozó 2023. február végi határozata szerint Kočnert külön eljárás alá vonják a bírókkal kapcsolatos korrupciós ügyben, amelyben ő maga tanúként van jelen, és „kifejezte hajlandóságát, hogy tisztázza azokat a cselekményeket, amelyek szintén tárgyát képezik ennek a büntetőeljárásnak”.

Az ügyet a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Köd (Hmla) nyomozócsoportja vizsgálja, amely korábban Monika Jankovskát és Zoroslav Kollárt is letartóztatta és meggyanúsította.

Jankovská később szabadon távozhatott az őrizetből, mondván, hogy a hatóságok ellenőrzése alatt állt. A Nový Čas információi szerint Kočnert még nem hallgatták ki, és nem világos, hogy konkrétan mivel kapcsolatos az együttműködésre tett ígérete.

Kočner kizárása a büntetőeljárásból állítólag a bíróság függetlenségének megsértésével függ össze, mivel a gyanú szerint 300 ezer eurót adott Vladimír Sklenek bírónak. Az ügy még 2016-ra nyúlik vissza, amikor a bíróság a rózsahegyi papírgyárak privatizációját támadó pereket tárgyalta.

(topky, Nový Čas)

Read More

Post Comment