Search by category:
Egyéb kategória

1:0-s győzelemmel hangolt a bolgárokra a magyar válogatott (FOTÓK)

1:0-s győzelemmel hangolt a bolgárokra a magyar válogatott (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 03. 23., cs – 21:15

A magyar labdarúgó-válogatott Ádám Martin góljával 1:0-ra legyőzte Észtországot a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott a sok erős ellenfél után mondhatni szokatlan pozícióban, esélyesként vágott neki a mérkőzésnek: az európai mezőny alsó harmadához tartozó észtek ellen Marco Rossi szövetségi kapitány egyértelműen domináns játékot akart látni.

A magyar csapat két kisebb helyzetet dolgozott ki a mérkőzés elején, Bolla és Szoboszlai próbálkozott pontatlanul. Ahogy az várható volt, Szoboszlaiék voltak a kezdeményezőbbek, a vendégek agresszív letámadással megspékelt védekezésre rendezkedtek be.

Tíz perc elteltével Kerkez Milos is feliratkozott a lövők közé, ezúttal ellentámadásból próbálkozott Rossi legénysége. Az észteknek az első negyedóra végén komoly lehetőségük volt előnybe kerülni, de Dibusz védett.

Ezután eseménytelenebb tíz perc következett, majd a 25.-ben Szoboszlai egy oldalsó szabadrúgással váratlanul megtornáztatta Hein kapust. Egy perccel később Bolla lapos beadása után Ádám Martin került ziccerbe, de csak belepiszkálni tudott a labdába. A 33. percben az aktív Szoboszlai hozta helyzetbe Sallait, a Freiburg támadója viszont elkapkodta a lövést.

A 37. percben góllá érett a magyar mezőnyfölény: Vécsei szöktette a jobb oldalon Bollát, aki a rövid felsőbe bombázott – korai volt azonban az öröm, VAR-vizsgálat következett, és az osztrák bíró les miatt érvénytelenítette a gólt.

Folytatódott a hazai aktivitás, aminek következtében a 41. percben majdnem összehoztak egy öngólt a vendégek. Az azt követő szögletből viszont már érvényes gól született: Kalmár kapásból lőtt kapura, Ádám Martin pedig jól tette bele a fejét a lövésbe – 1:0, a Dél-Koreában légióskodó támadó megszerezte első gólját a válogatottban.

Az észtek az első 45 perc során egyszer-kétszer ugyan életjelet adtak, de a magyar fölény nem volt kérdéses.

Fordulás után két-három percig aktívabbak voltak az észtek, aztán viszont gyorsan helyreállt a mérkőzés rendje. Nagy helyzete mégis a balti csapatnak volt, a 63. percben Zenjov lövését ütötte Dibusz. A túloldalon Szoboszlai válaszolt egy veszélyes, harmincméteres lövéssel, majd Kleinheisler is tesztelte Heint.

A 68. percben Kerkez büntetőt harcolt ki, bár a 11-est csak a VAR hívó szava után adta meg Altmann játékvezető. Sallai rosszul lőtte a tizenegyest, Hein védeni tudott, maradt az egygólos előny.

Az utolsó negyedórában Rossi újoncot is avatott Csoboth Kevin személyében. Az újpesti támadó már egy perccel később gyönyörű lövéssel kényszerítette bravúrra az észtek kapusát.

A mérkőzés hajrája nem volt lefutott. A vendégek az utolsó percekben rákapcsoltak, de nagyobb helyzetük nem volt. A magyar válogatott győzelemmel kezdte az évet, folytatás hétfőn (immár tétmeccsen) Bulgária ellen. 

Érdekes

Puskás Aréna, 41 000 néző

Gólszerző: Ádám (41.)

Játékvezető: Altmann (osztrák)

Sárga lap: Szoboszlai, ill. Baranov, Tunjov

MAGYARORSZÁG: Dibusz–Lang, Orbán, Szalai–Bolla (84. Botka), Kalmár (60. Kleinheisler), Vécsei (46. Nagy Á.), Kerkez, Szoboszlai (76. Csoboth), Sallai (76. Németh)–Ádám (60. Gazdag)

ÉSZTORSZÁG: Hein–Kuusk, Paskotsi, Baranov (81. Tougjas)–Ojamaa (46. Sorga), Shein (46. Miller), K. Vassiljev (64. Tunjov), Sinyavskiy, Pikk (84. Reinkort)–Kait, Sappinen (46. Zenjov)

Magyarország–Észtország 1:0 (1:0)

Read More

Post Comment