Search by category:
Egyéb kategória

A Tupý-gyilkosság kapcsán őrizetbe vett nyolc személyt szabadlábra helyezték

A Tupý-gyilkosság kapcsán őrizetbe vett nyolc személyt szabadlábra helyezték

Mészáros Richárd

2023. 03. 23., cs – 07:55

A március 21-én Daniel Tupý meggyilkolása ügyében őrizetbe vett nyolc személyt szabadlábra helyezték – tájékoztatott a Markíza Televízió.

A Markíza szerint az érintettek ellen nem indult eljárás, a rendőrség azonban továbbra is intenzíven dolgozik az ügyön.

Csütörtökön reggel járt le a 48 órás határidő, ameddig a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozójának el kellett döntenie, eljárást indít-e az őrizetbe vett személyek ellen, vagy szabadlábra helyezi őket.

Daniel Tupýt 2005. november 4-én este gyilkolták meg a pozsonyi Tyrš-rakparton, egy parkban. Nyolc késszúrással végeztek vele. Késsekkel és boxerekkel felfegyverkezett férfiak támadtak a diákokra a Duna-parton, Ligetfalu közelében. A szemtanúk szerint a támadás körülbelül egy percig tarthatott. Hat ember megsérült.

A bűncselekmény számos reakciót váltott ki, sokan elítélték az erőszakot és a neonácizmus megnyilvánulásait. Egyes sajtóhírek szerint a rendőrség akkoriban azt a szálat is vizsgálta, hogy az alvilág állhat a gyilkosság mögött. Az ügyben öt ember ellen emeltek vádat, Richard H.-t gyilkosságért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegette. A Pozsony I. járásbíróság 2009 júniusában felmentette a vádlottakat.

(Denník N, tvnoviny.sk, TASR)

Read More

Post Comment