Search by category:
Egyéb kategória

Előrelépés a pozsonyi gázoló ügyében

Előrelépés a pozsonyi gázoló ügyében

Balaskó Réka

2023. 03. 23., cs – 11:47

Dušan Dědeček tavaly részegen 5 személy halálát okozta autójával a Zoch utcai buszmegállóban.

A pozsonyi gázoló ügyében befejeződött a vizsgálat – erősítette meg Juraj Chylo, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője. Chylo elmondta, hogy a gyanúsított ügyében „a büntető törvénykönyv 208. paragrafusa alapján a felhatalmazott személyek számára engedélyezték, hogy megvizsgálják a nyomozati iratokat, és javaslatokat tegyenek a nyomozás lezárása érdekében”.

Dušan Dědečeket jelenleg közveszély okozásával gyanúsítják, a bűncselekményért 20–25 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A gyanúsított, bár többször fellebbezett, 2022 októbere óta van őrizetben.

Kapcsolódó cikkünk

Továbbra is előzetes letartóztatásban marad Dušan Dědeček, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő a felelős a tavalyi tragikus pozsonyi közlekedési balesetért.

Az ügyben zárt ülésen döntött a Pozsonyi Kerületi Bíróság (KS) – tájékoztatott Pavol Adamčiak, a bíróság szóvivője.

A kerületi bíróság szenátusa elutasította a gyanúsított panaszát, mivel az előzetes letartóztatás továbbra is indokolt, és nem áll fenn a fogva tartás helyettesítésének lehetősége” – közölte a szóvivő.

Dušan Dědeček ellen általános veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás. Ha a bíróság bűnösnek találja, 20-tól 25 évig terjedő, vagy életfogytiglani börtönbüntetést szabhatnak ki rá. Mivel fennált a további bűncselekmények elkövetésének veszélye, a gyanúsított 2022 októbere óta előzetes letartóztatásban van.

A gyanúsított tavaly október 2-án késő este ittasan vezetett, és Pozsony központjában a Zoch utcai buszmegállóban várakozó emberek közé hajtott. A balesetben öten meghaltak és többen megsérültek.

(cas.sk, tasr)

Read More

Post Comment