Search by category:
Egyéb kategória

Földönkívüliek anyahajója lehet a Naprendszerben?

Földönkívüliek anyahajója lehet a Naprendszerben?

Balaskó Réka

2023. 03. 23., cs – 14:28

A Harvard Egyetem kutatója és a Pentagon egyik munkatársa szerint az anyahajóról apró szondákat küldenek bolygónk felfedezésére.

Avi Loeb, a Harvard Egyetemtől és Sean M. Kirkpatrick, a Pentagon munkatársa érdekes tanulmányvázlatot mutattak be. A páros szerint egy idegen anyahajó tartózkodhat a Naprendszerünkben, ami apró szondákat küld a Föld felfedezésére – írja a  Live Science.alapján a 24.hu.

A szerzők úgy vélik, az anyahajó kis magokhoz hasonlóan szétszóródó szondákat lő a bolygónkra, és a csillagászok sem látják őket. A szakértők szerint lehetséges, hogy az anyahajó robotizált, nem tartózkodnak rajta idegenek, sőt azt sem zárják ki, hogy az érintett civilizáció már nem is létezik. Az intelligens faj talán azelőtt küldte ki űreszközét, hogy bolygónk egyáltalán kialakult.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a tanulmány nem hivatalos Pentagon-dokumentum, Loebnek pedig több furcsa hipotézise is volt a földönkívüliekkel kapcsolatban. Ilyen volt az Oumuamuával kapcsolatos feltevése, miszerint az első csillagközi objektum, amelyet a Naprendszerben észleltek, idegenek által épített szerkezet.

Read More

Post Comment