Search by category:
Egyéb kategória

Elrontották a kassaiak a lelátóavatót a Pomléban

Elrontották a kassaiak a lelátóavatót a Pomléban

Orosky Tamás

2023. 03. 26., v – 17:51

Somorja |

Az új déli tribün átadását nem tudták győzelemmel megünnepelni a házigazda somorjaiak, akik a II. labdarúgóliga 22. fordulójában 1:0-ás vereséget szenvedtek a Pomléban a kassaiaktól vasárnap kora délután.

A déli lelátó ünnepélyes átadásánál Ladislav Križan, a Sportalap igazgatótanácsának elnöke, Orosz Csaba, Somorja polgármestere és Horváth Csaba klubelnök működött közre. Az STK ezzel egy újabb kritériumnak tesz eleget, amit a szövetség a II. ligás klubokkal szemben támaszt. Az új tribünnek köszönhetően 1000 fölé emelkedett a Pomlé ülőhelyeinek száma.

Vasárnap kora délután mintegy a felét foglalták el szurkolók, pedig az ellenfél a bajnoki elsőségért hajtó kassaiak voltak. A somorjaiak foghíjasan várták a találkozót, négy fiatal játékosuk is a korosztályos válogatottakkal készül a napokban (Csóka, Szolgai, Kachút, Záhradník).

Az első veszélyesebb akció a hazaiak nevéhez fűzödött, a 6. percben Mojžiš tekert nem sokkal a hosszú sarok mellé. A kassaiak a 16. percben válaszoltak, a cseh Šindelář mellett a másik légiósuk, a szenegáli Sagna fejelt fölé az ötösről. A csapatokon érezhető volt, hogy győzelemre játszanak, labdaszerzés után rögtön támadni próbáltak, igaz, ezt elég sok hibával tették. Épp a kassai védők egy rontása után került a labda a DAC kötelékébe tartozó Riquelméhez, aki azonban mellé lőtt a 25. percben.

Az iram az első félidő második felében visszaesett, a sok, kisebb-nagyobb szabálytalanság is ritmustalanná tette a játékot. A hajrában (is) a somorjaiak voltak kicsivel veszélyesebbek, de komolyabb esemény így sem történt a Pomléban.

A második félidőt két somorjai szabadrúgás nyitotta, de egyik sem talált kaput. A bajnoki címért harcoló kassaiaknak sem ment a játék, futballistáik pedig egyre többször vezették le frusztráltságukat (sárga lapot érő) szabálytalanságokkal. A bosszúságot a 63. percben válthatta volna föl náluk az öröm, két gyors passzból végigvezetett akció után azonban kimatradt az ajtó-ablak ziccer. Bő tíz perccel később már megrezdült Veszelinov Dániel kapuja: egy szöglet után a megcsúsztatott fejest a hosszú sarokra teljesen egyedül érkező Jonec passzolta a kapuba – 0:1. A találat nagyon feldobta a vendégeket, akik rögtön vezettek egy újabb veszélyes akciót, a csallóközi védők azonban blokkolták a lövéseket. A másik oldalon Ochotnický játékvezető megfosztotta a hazaiakat egy jogos szabadrúgástól, miután elnézte az egyik kassai középhátvéd megmozdulását, aki könyökkel állította meg az STK támadását.

A hajrában a somorjaiak kinyíltak, így a keletiek akár több gólt is szerezhettek volna kontrából, de sem ők, sem az előrejátékban igen halvány hazaiak nem lőttek gólt, így a vendégek hozták a papírformát, és nem engedték elszakadni a tabella élén az eperjesieket.

Az első félidőben jól tartottuk a labdát, a középpályán többször kerültünk létszámfölénybe, kár, hogy ezeket az ígéretes akciókat nem tudtuk végigvinni, néha a türelmetlenségünk miatt. A második 45 percben is ezt akartuk folytatni, de ehelyett alkalmazkodtunk az ellenfélhez. Kombinációs játék helyett elkezdtük felívelgetni a labdákat. Egy rögzített szitáció után pedig gólt kaptunk – értékelt a klubhonlapnak Juraj Ančic, a somorjaiak vezetőedzője, hozzátéve, semmiképpen sem szeretné a hiányzókra fogni a vereséget.

Read More

Post Comment