Search by category:
Egyéb kategória

Megérdemelt szlovák siker Pozsonyban, a bosnyákok csak szurkolásban voltak jobbak

Megérdemelt szlovák siker Pozsonyban, a bosnyákok csak szurkolásban voltak jobbak

Lencsés Zoltán

2023. 03. 26., v – 22:08

Francesco Calzona szövetségi kapitány az első győzelmének örülhet a szlovák labdarúgó-válogatott kispadján. Lobotkáék megérdemelten győzték le 2:0-ra a vártnál jóval kevesebbet mutató bosnyákokat a vasárnap esti Eb-selejtezőn.

A Luxemburg elleni kiábrándító játék után nem éppen azt várták a szurkolók, hogy Francesco Calzona szövetségi kapitány mindössze két helyen változtat a kezdőcsapaton – márpedig az olasz tréner több nagyon gyengén muzsikáló játékosnak ismét bizalmat szavazott, mindössze Suslovot cserélte le Makra, illetve Šatkát Vavróra. A bosnyákok bizakodó hangulatban érkeztek Pozsonyba, hiszen Izland magabiztos legyőzésével megtették az első lépést az Eb-részvétel felé.

Elsöprő bosnyák fölény a lelátókon, kiegyenlített első tíz perc a pályán – így indul az este a Nemzeti Futballstadionban. A 13. percben a balról befelé mozgó Makot nem támadták le a vendégek, akinek lapos lövése 25-ről utat talált a hálóba – 1:0, a mérkőzés első helyzetéből gól született.

A találat után nem tudták átvenni az irányítást a vendégek, Dúbravkának gyakorlatilag csak a hazaadásokkal kellett megbirkóznia. A szlovákok megelégedtek a mezőnyfölénnyel, a gól után 17 perc telt el, mire újra helyzetbe kerültek, de Polievka égbe lőtt egy visszagurított labdát. A 39. percben Hancko remek ívelésére Kucka érkezett remek ütemben, de nem az elképzelései szerint találta el a labdát.

A 40. percben Haraslín kavart a fásultnak ható bosnyák védők között, és lapos lövéssel megszerezte a szlovákok második találatát. A bosnyákok a szünet előtt majdnem összehozták a harmadik gólt Lobotkáéknak, Milicevic hajmeresztő hazaadását Sehic kapus a gólvonal elől mentette szögletre. A hazai csapat teljesen megérdemelten vonult kétgólos előnnyel szünetre, a bosnyákok játéka viszont hatalmas csalódás volt.

A második játékrész elején két bosnyák helyzetet is láthattak a nézők, de a mezőnyben továbbra sem voltak túlságosan meggyőzőek – sőt, az igazán veszélyes lövéssel Duda jelentkezett az első óra végén.

A 66. percben kerültek először ziccerbe a balkániak, Demirovic szabadon fejelhetett, de csak továbbcsúsztatni tudta a labdát. Két perccel később Bénes és Zreľák is beállt a fáradni látszó szlovák csapatba. A bosnyákok hajtottak a szépítő gólért, de a szlovák védelem jól zárt, és a támadásokban továbbra is volt fantázia.

A 75. percben Suslov kihagyta a mérkőzés legnagyobb helyzetét, a hosszú sarokra érkezve két lépésről mellélőtt Haraslín passzából. Az utolsó tíz percbe fordulva nem tűnt úgy, hogy a bosnyákok dramatizálni képesek a mérkőzést, komolyabb helyzetbe a hajrában sem kerültek.

Ez volt Francesco Calzona első győzelme a szlovák válogatott kispadján.

Érdekes

Gólszerzők: Mak (13.), Haraslín (40.)

Játékvezető: Marco Di Bello (olasz), 6052 néző

SZLOVÁKIA: Dúbravka–Pekarík, Vavro, Gyömbér, Hancko–Lobotka (90+1. Hrošovský) , Kucka (90+1. Bero)–Mak (58. Suslov), Duda (68. Bénes), Haraslín–Polievka (69. Zreľák).

BOSZNIA-HERCEGOVINA: Sehic–Ahmedhodzic, Milicevic (46. Cimirot), Sanicanin–Dedic, Hadziahmetovic (62. Prcic), Tahirovic (74. Stevanovic), Krunic, Gazibegovic–Demirovic, Prevljak (62. Dzeko)

Szlovákia–Bosznia-Hercegovina 2:0 (2:0)

Read More

Post Comment