Search by category:
Egyéb kategória

Čaputovában bíznak meg a legtöbben, Matovičban a legkevesebben

Čaputovában bíznak meg a legtöbben, Matovičban a legkevesebben

Mészáros Richárd

2023. 03. 29., sze – 12:37

Továbbra is Zuzana Čaputová államfőt tartják a legmegbízhatóbb politikusnak Szlovákiában. A legkevesebben Igor Matovičban (OĽaNO) bíznak – derül ki a Median SK legújabb, február 1. és március 5. között végzett közvélemény-kutatásából.

A megkérdezettek 43 százaléka hisz Čaputovának, míg 47 százalékuk bizalmatlan az államfővel szemben. A lista második helyén Peter Pellegrini, a Hlas vezetője végzett, akiben a válaszadók 29 százaléka bízik meg, a vele szembeni bizalmatlanságról a megkérdezettek 62 százaléka vallott. A harmadik helyen Robert Fico, az ellenzéki Smer elnöke végzett: benne szintén 29 százaléknyian bíznak meg, 63 százaléknyian azonban nem.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök 22 százalékon áll, míg Eduard Heger (OľaNO) ügyvezető miniszterelnöknek a válaszadók 21 százaléka szavazott bizalmat.

Őket Milan Uhrík, a Republika elnöke (21%), Milan Majerský, a KDH elnöke (17%), Richard Sulík, az SaS elnöke (15%) és Marian Kotleba (ĽSNS – 14%) követi.

Michal Šimečkának, a Progresszív Szlovákia elnökének, valamint az SNS vezetőjének, Andrej Dankónak is 12 százaléknyian szavaztak bizalmat.

Ha a másik oldalról közelítjük meg az adatokat, akkor a legmegbízhatatlanabb politikusnak Igor Matovičot (OĽaNO) tartják, a megkérdezettek 80 százaléka nem hisz a volt pénzügyminiszternek.

Forró Krisztiánban, a Szövetség elnökében hét százalék bízik meg, míg 52 százalék kételkedik abban, amit mond.

(TASR)

Read More

Post Comment