Search by category:
Egyéb kategória

A Hlas azt javasolja, a szegénységben élőknek fizessék ki az 500 eurót

A Hlas azt javasolja, a szegénységben élőknek fizessék ki az 500 eurót

Kulcsár Péter

2023. 03. 30., cs – 12:16

Az 500 eurós juttatást azonnal ki kellene fizetni minden szegénységi küszöb alatt élő embernek – jelentette ki a parlamenten kívüli Hlas.

A párt képviselői javaslatot terjesztenek be erre vonatkozóan a parlament májusi ülésére. Ha Igor Matovič, az OĽaNO elnöke azt állítja, van arra pénz, hogy 500 eurót fizessenek azoknak, akik elmennek szavazni a szeptemberi választáson, akkor a Hlas azt akarja, hogy azonnal fizessék ki ezt az összeget. A szegénységben élőknek fizetendő juttatás célzott segélynek nevezte a párt.

A Hlas üdvözli, hogy a szavazásért járó 500 eurós díjazásról szóló javaslatot nem fogadta el a parlament, ezt politikai korrupciónak és a titkos szavazás jogába való alkotmányellenes beavatkozásnak tartja. Peter Pellegrini, a Hlas vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormány minden egyes, a lakosoknak szánt pénzügyi hozzájárulásra vonatkozó javaslatukra azt válaszolta, hogy nincs rá pénz.

Pellegrini hozzátette, javaslatuk például félmillió idős emberre, továbbá gyereküket egyedül nevelő anyákra vonatkozna, valamint azokra a lakosokra is, akiknek a jövedelme nem éri el a létminimumot. A képviselők azt állítják, javaslatukkal segíteni akarnak Matovičnak abban, hogy elkölthesse az 500 eurós választási jutalomra szánt összeget.

Read More

Post Comment