Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij köszönetet mondott Hegernek az eddigi segítségért

Zelenszkij köszönetet mondott Hegernek az eddigi segítségért

Mészáros Richárd

2023. 03. 31., p – 11:04

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Eduard Heger (Demokraták) ügyvezető miniszterelnökkel történő találkozáskor köszönetet mondott Szlovákia Ukrajnának nyújtott eddigi segítségéért.

Mint arról korábban beszámoltunk, Eduard Heger (Demokraták) ügyvezető miniszterelnök és Jaroslav Naď (Demokraták) ügyvezető védelmi miniszter pénteken Kijevbe utazott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkoztak. A tárgyaláson szót ejtettek az álhírek és az orosz propaganda erős hatásairól Szlovákiában.

Zelenszkij és Heger emellett az Ukrajnából történő gabonaexportról is beszélt: egyetértettek abban, hogy közös megoldást kell találni a gabona afrikai országokba történő szállítására, mindezt úgy, hogy a kereskedők ne élhessenek vissza a helyzettel, és ne az európai piacon értékesítsék azt.

Az ukrán elnök ezzel kapcsolatban kifejtette, Ukrajna nem érdekelt abban, hogy gabonáját az európai piacon értékesítse, ezáltal is elkerülve azt, hogy diszkriminálja az európai termelőket.

Az ukrán fél további segítséget kért Szlovákiától az oroszok által lerombolt városok újjáépítéséhez.

Az ügyvezető miniszterelnök pénteken vezető ukrán tisztségviselőkkel találkozik, részt vesz egy megemlékezésen az ukrajnai háború áldozatairól, valamint egy csúcstalálkozón, amelynek témáit az Oroszország által elkövetett bűncselekmények és Moszkva felelőssége képzik. A találkozón Andrej Plenkovic horvát és Robert Golob szlovén miniszterelnök, valamint Maia Sandu moldovai elnök is jelen lesz.

(Denník N)

Read More

Post Comment